Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új vezetőedzőjét a Chelsea! – HIVATALOS

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea hivatalos közleményében tudatta, hogy Mauricio Pochettino veszi át a csapat irányítását a következő szezontól…

A Chelsea hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy a 2023/2024-es idénytől Mauricio Pochettino fogja betöltetni a vezetőedzői posztot. A londoni gárda kettő + egy évre szóló szerződést kötött az argentin trénerrel, aki legutóbb a Paris Saint-Germaint irányította. Nem mellesleg a szakmai stábot Jesús Perez, Miguel d’Agostino, Toni Jimenez és Sebastian Pochettino fogják alkotni. 

Mauricio Pochettino vezetőedzői karrierje az Espanyolnál vette kezdetét, a barcelonai csapatot 2009 és 2012 között irányította. Az argentin szakember 2013 januárjában a Southampton élére került, itt 1,5 évig dolgozott. Először bent tartotta a Sotont, majd a 2013/2014-es szezon során az előkelő 8. helyre vezette a ‘Szenteket’. Mauricio Pochettino útja innen a Tottenham kispadjára vezetett, ahol 2014-2019-ig tevékenykedett. Bár trófeákat nem nyert vele a klub, viszont stabilan ott volt a Bajnokok Ligájában, ráadásul a 2018/2019-es kiírás folyamán a döntőig juttatta a Spurst, emellett egyszer a Ligakupa fináléba is bevezette tanítványait. Ahogy már említettük, Pochettino legutóbb a PSG-t irányította, a francia sztárcsapattal megnyerte a bajnokságot és a Francia-kupát is.