Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Bayernnél köthet ki a Dortmundtól távozó védő! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München együttese a Borussia Dortmundtól távozó védőt, Raphael Guerreirót szemelte ki magának.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A legfrissebb német sajtóértesülések szerint könnyen elképzelhető, hogy Raphael Guerreiro a Bayern Münchenhez fog igazolni a nyári szezon során. A portugál védőt ugyan az elmúlt napokban az Atletico Madriddal is összeboronálták, de a német források arról számoltak be, hogy egyre nagyobb az esélye annak, hogy Guerreiro a Bayernt fogja választani. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a 29 éves játékos Németországban szeretne maradni, ugyanakkor az is nagyon fontos tényező, hogy a Bayern részéről is ez egy igen előnyös üzlet lehetne. A bajorok ugyanis minden bizonnyal nem fogják leigazolni a Manchester Citytől 70 millió euróért Joao Cancelót, helyette ingyen megszereznék a legfőbb riválisuktól szabadügynökként távozó védőt, akiért így egy centet sem kéne fizetniük átigazolási díjként. Ráadásul Guerreiro jól ismeri a Bundesligát, hiszen már 2016 óta a német bajnokságban rúgja a bőrt, továbbá  szükség esetén több poszton is számíthatna rá Thomas Tuchel. A források szerint a felek már meg is kezdték a tárgyalásokat, és az első találkozók igen jól sikeredtek, ami felgyorsíthatja a megállapodás létrejöttét.

Raphael Guerreiro 7 évet húzott le a Borussia Dortmundál. A klub színeiben összesen 224 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 40 gólig és 50 gólpasszig jutott.