Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: Németország és Franciaország is hátrányból jutott döntőbe

A keddi napon már az elődöntőket rendezték meg a hazánkban zajló U17-es Európa-bajnokságon, így kialakult a korosztályos kontinenstorna fináléjának párosítása…

(Photo by Ben McShane – Sportsfile/UEFA via Getty Images)

Elsőként Németország U17 válogatottja jutott be a döntőbe, miután eseménydús körülmények között 5-3-ra legyőzte a mieinkkel azonos csoportban szereplő Lengyelország U17 csapatát a Pancho Arénában. Az első játékrész során a lengyelek kétszer is vezetést szereztek, a szünet után azonban a németek fordítani tudtak  még a második felvonás első felében. A lengyelek azonban nem adták fel és 3-3-nál kiegyenlítettek, ám a hajrában a Nationalelf fiataljai újabb két találattal eldöntötték a továbbjutás kérdését. A győztes csapat 4-3-as német vezetésnél cserélte be Dárdai Pál legkisebb fiát, Dárdai Bencét, aki így újabb sikernek lehetett részese.

Lengyelország U17 – Németország U17 3-5 (2-1)
Gólszerzők: Mikolajewski (7.), Borys (31.), Wolski (68.), ill. Moerstedt (22.), Brunner (57.), Herrmann (65.), Ouedraogo (79.), Ramsak (83.)

Az esti elődöntőben Franciaország U17 3-1-re legyőzte Spanyolország U17 válogatottját, így a gallok jutottak be a torna fináléjába. A gól nélküli első félidőt követően bő húsz perccel a meccs vége előtt a Barcelona tehetsége, Lamine Yamal még a hispánokat juttatta előnyhöz egy távoli bombával, de pár perc múlva egyenlítettek a franciák egy szöglet utáni fejessel, majd a hajrában a veetést is átvették. A végén kétgólos győzelmet arattak és magabiztosan jutottak tovább a pénteki döntőbe.

Spanyolország U17 – Franciaország U17 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Yamal (69.), ill. Lambourde (73.), Issoufou (80.), T. Gomis (90+1.)

A délutáni órákban rendezték meg az ötödik helyért zajló helyosztót, melynek a világbajnoki kvalifikáció szempontjából volt tétje. Anglia U17 csapata hátrányból fordítva 4-2-re diadalmaskodott Svájc U17 ellen Budaörsön, így kiharcolta a vb-részvétel jogát. A helvétek a második félidő elején még 2-1-re vezettek, azonban az angolok a játékrész derekánál egy perc alatt fordítottak, majd a negyedik góllal bebiztosították a rendkívül fontos győzelmet.

Anglia U17 – Svájc U17 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Gray (17.), Lovelace (67.), Golding (68.), Young (76.), ill. Rufener (45+1.), Xhemalija (52.)