Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: “Messi számára mindig nyitva áll az ajtó Barcelonában”

Miután egyre közeledik Lionel Messi szerződésének vége a PSG-nél, annál hangosabbak a pletykák, hogy visszatér a Barcelonába, aminek a csapat vezetőedzője, Xavi nagyon örülne.

 (Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Xavi szerint nyitva áll az ajtó Lionel Messi előtt, hogy a nyáron visszatérjen Barcelonába, amennyiben az argentin támadó úgy dönt, hogy elhagyja a Paris Saint-Germaint.

A 35 éves Messi ingyen igazolhatóvá válik, amikor június 30-án lejár a szerződése a nemrég bajnoki címet szerzett párizsi klubbal. A 2022-es vb-győztes iránt Szaúd-Arábia és az Egyesült Államok is érdeklődik, miközben a Barcelonába való visszatérés is szóba került.

Xavi mindent tud Messiről, hiszen együtt játszottak a játékospályafutása során, és most a Barcelona vezetőedzőjeként mondta el, hogy szívesen dolgozna vele ismét.

“Számomra nem kétséges, hogy ha Messi visszatér, akkor a futball minden aspektusában segíteni fog nekünk. Ezt tudattam az elnökkel is, mivel nincs kétségem afelől, hogy segíteni fog. Azért mert továbbra is meghatározó futballista, mert még mindig éhes a sikerre, mert ő egy győztes, mert ő egy vezető, és mert ő egy különleges játékos. Nekünk nincs egy olyan Barcánk, amely olyan szintű tehetséggel rendelkezik, mint például a 2010-es, de mit adna nekünk Messi? Ő adná a tehetséget, az utolsó passzot, a remek labdákat, a gólokat. A támadóharmadban ő egy más játékos. Szerintem Leo jelenleg is képes irányítani egy csapatot, efelől nincs kétségem. Beszélek majd vele. Igaz, hogy a Messi utáni korszakban is nyertünk, és ez rendkívüli érdem. A kapcsolatom Messivel világos: az ajtó nyitva áll számára. Ha jönni akar, nincs kétségem, hogy segíteni fog, mint menedzser sincs. Úgy gondolom, hogy sokat adna nekünk.”

– nyilatkozta Xavi a barcelonai székhelyű Sport című újságnak.

Messi korábban 10 La Liga-címet és négy Bajnokok Ligáját nyert a Barcelona első csapatában eltöltött 17 rendkívül sikeres éve alatt.