Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lionel Messi és Vinícius Junior Európa szűk elitjét képezték idén! – képpel

Azok után, hogy a legtöbb helyen már véget értek, esetleg egy forduló van még hátra Európa élbajnokságaiból (angol, olasz, német, spanyol és francia), számos statisztika látott máris napvilágot a ‘Top 5-nek’ is nevezett bajnokságok kapcsán. Az egyik igen érdekes mutatóban Lionel Messi és Vinícius Junior áll az élen (…)

(…) Sokak számára meglepő lehet, de a PSG és a Real Madrid klasszisa mondhatja el egyedül azt magáról, hogy sikerült legalább 100 sikeres cselt végrehajtania a bajnoki idényben. Az ide tartozó mutatóban Vinícius Junior messze a legjobb – 108 sikeres csellel, megelőzve az éppen a 100-as határt elérő Messit.

Kettőjük mutatói egyébként nem csak ebben a tekintetben sugallják, hogy a 2022/23-as idény legjobbjai közé tartoznak: Messi neve mellett 40-es gól és gólpassz mutató szerepel; Vinícius 44-gyel áll – Csupán Mo Salah (45), Kylian MBappé (49) és a listát abszolút toronymagasan vezető Erling Haaland (60) áll előttük (…) A gólpasszok tekintetében egyébként, minden sorozatot figyelembe véve egyedül Kevin De Bruyne (26) előzi meg Messit (20) és Vinícius Juniort (19).

 

(Borítókép: Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)