Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “A játékosok dolga történelmet írni”

Szerda este 21 órától Budapesten, a Puskás Arénában rendezik az Európa-liga döntőjét az AS Roma és a Sevilla között…

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho rutinosnak tartja a Sevillát, a sorozat hatszoros győztesét az Európa-liga-döntőjében, de saját csapatát is dicsérte:

Nincs kétség afelől, hogy megérdemeljük azt, hogy itt vagyunk. Tizennégy meccset játszottunk érte. Ezért dolgoztunk az utóbbi három napban is. Nagyon tisztelem az ellenfél edzőjét, Mendilibart. Az El-döntő olyan tapasztalat a Sevillának, amit kisujjból kiráznak. Az ő szurkolóik már rutinból indulnak el a fináléra, de a kezdő sípszó után dől el minden. Az edző nem megy ki a pályára. Azt mondtam az edzés végén, hogy a mi munkánk lezárult az edzői stábbal. Próbálok segíteni, de innentől már a játékosok dolga történelmet írni.”

“Az legfontosabb, hogy ne elégedjünk meg semmivel sem az életben. Tavaly száz százalékot adtunk bele a Konferencialigába, idén pedig az El-lel vagyunk hasonlóan. Ehhez értünk, ezt csináljuk. Hálásak lehetünk a vezetőedzőnknek, hogy így felkészített minket. Mindig a maximálisat nyújtjuk” – tette hozzá Lorenzo Pellegrini.

Az AS Roma és a Sevilla Európa-liga-döntője szerda este 21 órától veszi kezdetét a Puskás Arénában.