Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozna a PSG-ből Achraf Hakimi – sajtóhír

Katalán sajtóinformációk szerint a nyáron távozni szeretne a csapatból a Paris Saint-Germain védője, Achraf Hakimi.

(Photo by Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images)

A katalán Mundo Deportivo értesülései szerint a PSG jobbhátvédje, Achraf Hakimi nyáron a piacra kerülhet. A marokkói hátvéd nem érzi jól magát a párizsi klubnál, pedig 2026 júniusáig szóló szerződése van, nettó 10 millió eurót meghaladó fizetéssel.

Több tényező is arra késztetné a korábbi Real Madrid-játékost, hogy új csapat után nézzen. Az egyik ilyen a francia klubot körülvevő környezet és légkör, különösen ha az elmúlt szezont nézzük. Ehhez jön még egy állítólagos szexuális zaklatásról szóló vád is, amelyben jelenleg is érintett.

Az, hogy Hakimi nem érzi jól magát a PSG-nél, az Ajaccio elleni bajnokival vált egyértelművé. A kamerák rögzítették, hogy miután belépett az öltözőbe, hangosan azt mondja:

“Ez Franciaország.”

Hakimi minden csapat számára kiváló igazolás lenne. A PSG előtt megfordult az Interben, a Borussia Dortmundban, miután a Real Madrid ifjúsági akadémiáján nevelkedett. Jelenleg azonban két komoly akadály áll a távozása útjában. Először is az, hogy 2021 nyarán öt szezonra írt alá, így szerződése még 2026 júniusáig érvényes. Másodszor pedig, ami még ennél is fontosabb, hogy jelenleg szezononként több mint nettó 10 millió eurós fizetést kap a PSG-től.