Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezte új edzőjét a kiesett Budapest Honvéd – HIVATALOS

Dean Klafuric távozása után a magyar bajnokságból (OTP Bank Liga) kieső Budapest Honvéd kinevezte az új vezetőedzőjét…

 

A Budapest Honvéd hivatalos honlapján számolt be róla, hogy az U19-es csapat eddigi trénere, Pinezits Máté lett a másodosztályba kiesett felnőtt csapat új vezetőedzője.

A 39 éves tréner az elmúlt három évben érkezett Magyar Futball Akadémiára, korábban a Sopron és az MTK utánpótlásában dolgozott. Pinezits több olyan Honvéd-játékost irányított az U19-esek közt, akik az elmúlt idényben mutatkoztak be az NB I-es csapatban. Az első keret tagjai közül Átrok Zalán, Benczenleitner Barna, Kerezsi Zalán, Kocsis Dominik, Krajcsovics Ábel és Keresztes Noel is volt a játékosa, de szerepelt (a teljesség igénye nélkül) az aktuális U19-es csapatában Dúzs Gellért, Eördögh András, Szabó Alex és Szabó Tibor is.

“Óriási kihívás és büszkeség, tettrekészen állok a ránk váró feladatok elé” – jelentette ki a felkérés kapcsán Pinezits Máté.

“Pinezits Máté kinevezése is beleillik abba a folyamatba, ami az elmúlt időszakban kezdődött el a klubnál. A modellváltás három fontos eleme, hogy nagyobb mértékben támaszkodjunk az akadémiára, mint eddig, teremtsük meg a pénzügyi stabilitást és építsük a kispesti közösséget. 2007 óta működik a Magyar Futball Akadémia és azóta egyetlen edző sem kapott állandó megbízást az első csapatnál, ami olyan, mintha nem hittünk volna eléggé bennük. Pinezits Máté munkáját az edzések és a bajnoki meccsek mellett a Viareggio Kupán is testközelből figyelhettem, nagyon tetszett, ahogy a játékosokkal kommunikál, imponáló a higgadtsága, a tudatossága. És bár felnőttszinten kezdő edző, ott lesz mellette Fehér Péter, aki mindenben segíti a munkája során. Ezzel a döntéssel azt is szeretnénk mutatni, hogy az edzők számára is létezik karrierút a Honvédnál. Természetesen nem lehet mindenki felnőttedző, van, aki az utánpótlásban találja majd meg a számítását, de fontos, hogy az akadémián dolgozó kollégák érezzék, a saját játékosaink mellett a saját szakembereinkben is hiszünk!” – nyilatkozta Kun Gergely ügyvezető.