Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Boldogabb már voltam, büszkébb soha”

A Sevilla tizenegyesrúgásokkal győzött az AS Roma ellen az Európa-liga budapesti fináléjában…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho rendkívül büszke volt csapatára, azonban csalódott volt a vereség és a játékvezető ténykedése miatt:

“Kemény meccs volt, intenzív csata, az utolsó percig kiélezett küzdelem zajlott a pályán. A Sevilla a fontos pillanatokban jobb döntéseket hozott, de meg kell védenem a játékosaimat. Ilyen bíráskodás mellett nehéz, nagyon nehéz elviselni a vereséget. Nem két-három vitatható szituációról beszélek, hanem az alapvető játékhelyzetek téves megítéléséről. Nem játszottam soha magas szinten, de azonnal értem, mikor mi történik a pályán. Pellegrini elesett a tizenhatoson belül és sárga lapot kapott, Ocampos ugyanígy tett, de nem kapott lapot. Lamela második sárga lapja is elmaradt, így aztán odaállhatott a labda mögé a tizenegyespárbajban. Elveszítettük a meccset, de a méltóságunkat sosem veszítjük el.”

“Korábban öt döntőt nyertem meg. Boldogabb voltam már, mint ezen az estén, de büszkébb még soha. Mindent megtettünk, hogy örömet szerezzünk a római szurkolóknak, a tizenegyeseket is gyakoroltuk, sajnálom, hogy most ez sem segített. Nem egy-egy játékos hibázott a tizenegyespárbajban, azt vallom, hogy ilyenkor együtt, csapatként rúgjuk a tizenegyeseket. A Sevillától Montiel is kihagyta, de aztán a VAR-visszanézte, és ismételhetett. Biztos történt valami…A labdarúgóim büszkék lehetnek magukra, mert mindent megtettek, ami tőlük telt. A korábbi döntőim után ugyanezt mondtam az akkori játékosaimnak, amit most a csapatomnak Budapesten. A játékosaim többet érdemelnek ennél, és én is. Harcolni fogok azért, hogy megkapjuk, ami minket illeti” – tette hozzá a portugál szakember.

“A Bajnokok Ligájáról lemaradtunk, talán nem is állunk készen rá, de az Európa-liga indulást még kiharcolhatjuk. Reméljük, hogy a továbbiakban Anthony Taylor csak a Bajnokok Ligájában vezet majd meccseket, és nem az Európa-ligában” – jegyezte meg feldúltan.