Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt a vége: 14 év után távozik a Real Madrid csatára, Karim Benzema – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy távozik csatáruk, Karim Benzema.

(Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

A Real Madrid megerősítette, hogy 14 év után távozik Karim Benzema a csapattól. A francia csatár szerződése idén nyáron, június 30-án járt volna le, ám a klub és a játékos közös megegyezéssel arra jutott, hogy elválnak útjaik.

Az elmúlt napokban többször is szerepelt Benzema a hírekben, mivel egybehangzó sajtóinformációk szerint Szaúd-Arábiából kapott pénzügyileg visszautasíthatatlan ajánlatot, ahová így ingyen igazolhat a nyáron.

A Real Madrid közleményében háláját és szeretetét fejezi ki a klub történetének egyik legnagyobb legendája felé, emellett a játékosnak és családjának is a legjobbakat kívánja élete új fejezetéhez. Benzema hivatalos búcsúztatására június 6-án, kedden, 12:00-tól kerül sor a Real Madrid City-ben.

“Karim Benzema karrierje a Real Madridnál a viselkedés és a professzionalizmus jó példája volt, klubunk értékeit képviselte. Kiérdemelte, hogy szabadon dönthessen a jövőjéről.”

– írják a közleményben.

Benzema 2009-ben, 21 évesen érkezett a királyi gárdába. A Madridban eltöltött 14 idénye alatt 25 címet nyert, amely a Real Madrid történetének jelenlegi rekordja egyetlen játékosra levetítve. 5 BL-győzelem, 5 Klubvilágbajnokság, 4 UEFA-szuperkupa, 4 spanyol bajnoki cím, 3 Király-kupa, valamint 4 Spanyol Szuperkupa áll a francia neve mellett. Emellett Benzema 2022-ben elnyerte az Aranylabdát is.

Ő a Real Madrid történetének ötödik legtöbbször pályára lépett játékosa a maga 647 mérkőzésével, illetve ő szerezte a második legtöbb gólt a királyiaknál, mivel összesen 353 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába, emellett pedig 165 gólpasszt is kiosztott.