Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benzemát is megkeresték Szaúd-Arábiából, fontolgatja, hogy elhagyja a Real Madridot – sajtóhír

Spanyol sajtóhírek szerint a szaúdiak következő célpontja a Real Madrid francia csatára, Karim Benzema. 

 (Photo by Florencia Tan Jun/Getty Images)

A spanyol Relevo információi szerint Karim Benzema jövője nem annyira egyértelmű a Real Madridnál, mivel a hírek szerint a francia csatárt is megkeresték Szaúd-Arábiából. A támadó tavaly októberben automatikusan meghosszabbította 2024-ig szóló szerződését, miután megnyerte az Aranylabdát, és ezzel úgy tűnt, hogy továbbra is a spanyol csapatnál marad. A klub azonban hivatalosan még nem erősítette meg ezt a hosszabbítást, jelenlegi ismert szerződése már csak egy hónapig él, és a csatár akkor sem oszlatta el a kételyeket, amikor lehetősége volt rá, illetve az öltözőben senki sem mer kategorikusan nyilatkozni arról, hogy mi lesz a jövőjével.

A Relevo információi szerint a bizonytalanságért nagyrészt az arab kormány több millió dolláros ajánlata (200 millió dollár két szezonra) a felelős. A céljuk nem csak az, hogy Benzema a szaúdi bajnokságban játszhasson, hanem az is, hogy az Egyiptommal és Görögországgal közös 2030-ss vb-pályázat arculata is legyen.

A spanyol sportoldal úgy tudja, hogy a Real Madridnak gyanús lett Benzema szokásosnál is zárkózottabb viselkedése. A vezetőség fél tőle, hogy a csatár elgondolkodott az ajánlat elfogadásán, ami nehéz helyzetbe hozná a spanyol klubot csatárfronton. A Relevo addig ment, hogy Benzema szezonvégi rossz teljesítménye, sérülései és eltűnései is annak a számlájára írhatóak, hogy szeretne távozni. A francia csatár nem zárt rossz idényt, és a Real Madridnál bíznak benne, hogy még egy szezont le tud húzni náluk, de már keresik mellé az új csatárt.