Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy hét múlva döntenek a Bordeaux félbeszakadt meccséről

Ahogyan arról beszámoltunk, múlt pénteken botrányos körülmények között zajlott le a francia másodosztály (Ligue 2) 2022-2023-as idényének zárófordulója…

Noha eredetileg a hétfői napra ígérték a döntést a Girondins Bordeaux félbeszakadt meccsének sorsáról, a L’Équipe legfrissebb hírei szerint csak egy héttel később, június 12-én várható végérvényes döntés.

Mint ismeretes, a Bordeaux hazai mérkőzése az első félidőben félbeszakadt a Rodez vezető gólja, után ugyanis egy szurkoló a pályára rohanva megütötte a gólszerzőt.

A tények súlyosságára való tekintettel a fegyelmi bizottság vizsgálat alá helyezte a Bordeaux-Rodez mérkőzést. A döntést 2023. június 12-én, hétfőn 13 órakor tartandó ülés végén hozzák meg.

A Bordeaux szeretné újrajátszani a mérkőzést, ezt azonban a fegyelmi bizottság elutasította, így minden bizonnyal a Rodez kapja a három pontot, de minden alaposan meg szeretné vizsgálni a történteket, mielőtt ítéletet hoznak.

Jelen állás szerint a Bölöni László vezette Metz végzett a feljutást érő második helyen, ám amennyiben a Bordeaux legalább négy góllal megnyerné az ominózus meccset, akkor ő jutna fel – ugyanakkor a Rodez számára is fontos a félbeszakadt mérkőzés, mivel a három pont begyűjtése esetén bent tudna maradni a Ligue 2-ben.