Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Serie A-s gólvadászt szemelt ki sérült támadója helyére a Roma – sajtóhír

Tammy Abraham súlyos sérülése miatt az AS Roma új csatárt kereshet magának a nyári átigazolási időszakban…

(Photo by Ahmad Mora/Getty Images)

A La Gazzetta dello Sport információi szerint az AS Roma számára opció lehet Mauro Icardi megszerzése a Paris Saint-Germaintől, aki a francia csapatnál létszámfelettivé válva az elmúlt szezont kölcsönben a török Galatasaray-nál töltötte és eredményes teljesítménnyel járult hozzá csapata bajnoki címéhez.

A 30 éves argentin csatár annak idején közel egy évtizedet töltött a Serie A-ban a Sampdoria és az Inter játékosaként. Icardi összességében 188 meccs leforgása alatt 111 találatot jegyzett a bajnokságban, miközben a 2014-2015-ös szezonban 22 találattal, a 2017-2018-as kiírásban pedig 29 góllal bizonyult a mezőny legeredményesebb játékosának. Azonban 2019 nyarán hosszas huzavona végén került a párizsi klub alkalmazásába, ahol az előző három idényt töltötte.

Icardi minden sorozatot figyelembe véve 92 mérkőzésen 38 gólt szállított a francia klub színeiben, az utolsó szezonban azonban sérülései miatt kevés lehetőséghez jutott, tavaly nyáron pedig kölcsönben megváltak tőle.

A szebb napokat is látott támadó nagyszerűen muzsikált az isztambuliaknál, Icardi 24 mérkőzés alatt 22 gólt szerzett a Süper Ligben, mellyel a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett.

A két klub közt nagyszerű üzleti kapcsolat uralkodik, a “farkasok” tavaly nyáron Georginio Wijnaldum játékjogát vették kölcsön a PSG-től.