Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: távozik az Athletic Club rutinos középhátvédje! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Athletic Club együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapattól a rutinos középhátvéd, Inigo Martínez.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Az Athletic Club a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy elválnak egymástól a csapat és Inigo Martínez útjai. A középhátvéd négy és fél évet követően hagyja el a klubot, ahol hosszú éveken keresztül meghatározó játékos tudott lenni. Martínez szerződése azonban az idény végén le fog járni, a felek pedig nem tudtak megegyezni az esetleges hosszabbításról. Egyes hírek szerint ennek az az oka, hogy Martínez iránt élénken érdeklődik a Barcelona csapata, ő pedig nem szeretné elszalasztani karrierje utolsó nagy lehetőségét, ráadásul a katalánok számára is kedvező lenne az üzlet, hiszen ingyen szerezhetnék meg a rutinos játékost. Más források szerint a középhátvédnek akkor sem kell aggódnia, ha nem jön össze a barcelonai kaland, ugyanis számos egyéb kérője is akad több ligából.

Inigo Martínez az Athletic Club színeiben minden sorozatot figyelembe véve 177 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 8 gólig és 7 gólpasszig jutott. A legnagyobb sikere a csapattal, hogy a 2020/21-es kiírásban meg tudták nyerni a Spanyol Szuperkupát.