Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangers: bejelentették az angol válogatott kapus szerződtetését! – képpel

Ahogyan azt várni lehetett, a Glasgow Rangers együttese hivatalos bejelentést tett Jack Butland kapus átigazolásáról.

 

Mint arról mi is beszámoltunk, a tavaszi idényt a Manchester United-nél töltő 30 esztendős hálóőr további szolgálataira nem tartott igényt az MU, így Butland visszatért a Crystal Palace együtteséhez. Miután pedig a Palace–nál nem hosszabbították meg – közös meggyezéssel – a június 30-áig érvényes szerződését, Butland szabadon igazolható játékosként válthatott.

A skót bajnokság mögöttünk hagyott szezonjában második Rangers 4 éves szerződést kötött a korábbi kilencszeres angol válogatott kapussal, aki hivatalosan július első napjával áll munkába a glasgow-i klubnál. Butalnd a nyáron távozó klublegenda, a 41 esztendős Allan McGregor örökébe léphet a patinás skót klubnál.

A Birmingham City együttesénél nevelkedő Butland neve az angol futball kedvelőinek elsősorban a Stoke City együtteséből lehet ismerős, amelynek kötelékéhez 2013 és 2020 között tartozott, 168 találkozón pályára lépve. Ezen időszak alatt került Butland az angol válogatott keretébe is.

Érdekesség, hogy bár mind a Crystal Palace, mind a Manchester United együtteseinél ‘második számú kapusként szerepelt’ Butland, akit fénykorában 22 millió eurós piaci értékre is taksáltak (Transfermarkt), szemben a mostan 1,5 millióval.