Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szövetségi kapitány lett a Ferencváros korábbi sikeredzője – HIVATALOS

Lezárult a régóta húzódó kérdés, a Ferencváros korábbi edzője hazája válogatottjának szövetségi kapitánya lett…

Az Ukrán Labdarúgó-szövetség (UAF) hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a korábban a Ferencvárost is irányító Szerhij Rebrovot nevezte ki az ukrán válogatott szövetségi kapitányának.

A 48 éves ukrán tréner 2018 augusztusa és 2021 májusa között összesen 161 alkalommal ült a Ferencváros kispadján, három bajnoki címhez segítette a csapatot. Emellett vezetésével 2019-ben az Európa-liga, 2020-ban pedig a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt az egyesület, 2021 nyarán azonban elhagyta a zöld-fehéreket, azóta pedig az Egyesült Arab Emírségekbeli Al-Ain mestere volt.

Rebrov mostani csapata élén az előző szezon végeztével megnyerte a helyi bajnokságot és a ligakupát is, szerződése lejártával elhagyja klubcsapatát.

“Szeretnék köszönetet mondani Ukrajna fegyveres erőinek, hogy megvédték függetlenségünket és lehetővé tették számunkra, hogy a futballról beszélgessünk, valamint azt, hogy megrendezzük az ukrán bajnokságot. Én – és úgy gondolom, minden ukrán – továbbra is segíteni fogok a fegyveres erőknek és népünknek, akik agressziót szenvednek el. Elégedett vagyok azzal, hogy visszatértem Ukrajnába és az államunknak dolgozhatok. A családom is visszatér, és nagyon örülök, hogy a feleségem elfogadta a döntésemet” – nyilatkozta Rebrov a bemutatása alkalmával.