Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona reagált Lionel Messi döntésére

Miután Lionel Messi megerősítette, hogy az Inter Miamiban folytatja a pályafutását, a játékos visszatérése iránt komolyan érdeklődő Barcelona is ismertette az álláspontját…

(Photo by DAX Images/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona hivatalos oldalán közleményben fejezte ki véleményét Lionel Messi döntésével kapcsolatban:

“Hétfőn, június 5-én Jorge Messi, a játékos apja és képviselője tájékoztatta a klub elnökét, Joan Laportát a futballista döntéséről, hogy csatlakozik az Inter Miamihoz, annak ellenére, hogy a Barcelonától is kapott egy ajánlatot, figyelembe véve mind az FC Barcelona, mind pedig Lionel Messi vágyát arra, hogy újra a gránátvörös-kék mezt viselje.

Laporta elnök megértette és tiszteletben tartotta Messi döntését, hogy olyan ligában szeretne versenyezni, ahol kevesebb elvárás van, távolabb a reflektorfénytől és a nyomástól, aminek az utóbbi években volt kitéve.

Mind Joan Laporta, mind Jorge Messi egyetértettek abban, hogy közösen dolgoznak annak érdekében, hogy a klub szurkolói méltó módon tiszteljék meg azt a labdarúgót, akit a Barca mindig is szeretett, szeret, és mindig szeretni fog.”

A 35 éves argentin klasszis másfél évtized után hagyta el a Barcelonát, és szerződött 2021 nyarán a Paris Saint-Germainhez. Messi addig kizárólag a katalánokat erősítette, mellyel egyéni és csapatszinten is mindent megnyert. Számtalan elismerés és trófea mellett 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat mezében.

Bár mindkét fél nyitott lett volna a visszatérésre, pénzügyi akadályok miatt mindez továbbra sem valósulhatott meg, Messi pedig nem szeretett volna tovább várni a klub ajánlatára.