Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi elárulta, hogy miért nem a Barcelonát választotta

Miután Lionel Messi mindenben megállapodott az Inter Miami együttesével, az argentin klasszis a nyilvánosság előtt és bejelentette döntését, beszélt a klubváltásának körülményeiről…

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

A Paris Saint-Germaintől két év után távozó argentin klasszis, Lionel Messi elárulta, hogy nagyon szeretett volna visszatérni a Barcelonához, de mindez anyagi okok miatt továbbra is lehetetlen lett volna:

“Nem térek vissza a Barcelonához, az Inter Miamiban folytatom a pályafutásomat. Nagyon szerettem volna visszatérni, de azok után, amit két éve átéltem a távozásomkor, nem akartam újra ugyanabba a helyzetbe kerülni… Nem akartam, hogy a jövőm megint más kezében legyen. Azt hallottam, hogy a visszatérésemhez el kellene adnia több játékost is a Barcelonának, mások fizetését pedig csökkenteni kényszerülne. Ezt nem akartam átélni. Ezért azt a döntést hoztam, hogy Miamiban folytatom. Európában nem akartam a Barcán kívül máshol folytatni, így elhagyom a kontinenst, ezzel kikerülök a reflektorfényből. A döntésemkor természetesen figyelembe vettem a családom érdekeit is.”

“Vegyes érzelmekkel távoztam a PSG-től. Az első év különösen nehéz volt, de a második már sokkal jobban sikerült, főleg az első hat hónap. Ekkor már jól éreztem magam a családommal a városban, a csapatban is jól ment, de a világbajnokság után valami megváltozott, nem jött jól a csapatnak, hogy az idény kellős közepén rendezték a világbajnokságot. Összességében nehéz két év van mögöttem” – mondta el a párizsi időszakról.

Messi leszögezte, hogy a Barcelona hivatalos ajánlatot sem küldött neki mostanáig, ezért sem várt rájuk tovább:

“Xavival rengeteget beszéltem az utóbbi időben egy esetleges visszatérésről, jóval többet, mint az elnökkel, Joan Laportával. Úgy tűnt, visszatérhetek, de nem így alakult. Úgy volt, a La Liga mindent elfogadott, ami ehhez kellett volna, de a klubnak túl sok áldozatot kellett volna hoznia értem. Több dologgal vádoltak meg, mióta eljöttem a Barcától, nem szerettem volna ezt újra átélni. Nehéz volt az elmúlt két év számomra, a világbajnokságot leszámítva nem élveztük. Az igazság az, hogy még addig sem jutottunk el a Barcelonával, hogy a szerződésről beszéljünk. Küldtek nekem egy ajánlatot, de nem volt aláírva, nem volt hivatalos, a fizetésről nem is beszéltünk. Szeretnék továbbra is közel maradni a klubhoz és egy nap valamilyen formában segíteni nekik.”

“Ha a pénzen múlt volna a döntésem, Szaúd-Arábiába mentem volna. Nagyon sok pénzt ajánlottak nekem, de nem ez volt a lényeg. Az igazság az, hogy kicsit sem ez alapján hoztam meg a döntésem. Több európai csapattól is kaptam ajánlatot, de ahogy már mondtam, csak a Barcához szerettem volna igazolni, ha itt maradok. Így, hogy az nem jött össze, kipróbálok valami újat Miamiban” – szögezte le Messi.

Az argentin klasszis döntését követően máris elindultak a találgatások, hogy milyen ismerősök csatlakozhatnak hozzá az Inter Miaminál: úgy tűnik, hogy a múlt héten kirúgott vezetőedző, Phil Neville által hátrahagyott kispadját egykori edzője, Tata Martino veheti át és a hírek szerint a Fort Lauderdale-i klub vezetése felveszi a kapcsolatot Sergio Busquets, Jordi Alba és Luis Suárez szerződtetése ügyében.