Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as vb: Uruguay Olaszország legyőzésével lett világbajnok – videóval

Vasárnap játszották le a végső helyosztókat az Argentínában zajló U20-as világbajnokságon, így eldőlt a világbajnoki cím és a bronzérem sorsa is…

(Photo by Buda Mendes – FIFA/FIFA via Getty Images)

A végsőkig kiélezett küzdelemben Uruguay U20 együttese egy hajrábeli találattal 1-0-s győzelmet aratott Olaszország U20 felett a korosztályos világbajnokság döntőjében. A Celeste a meccs nagy részében fölényben játszott, több komoly gólszerzési lehetősége is adódott, Desplanches azonban nagyszerűen védte a taljánok ketrecét. Uruguay a második félidőben még nagyobb erőket mozgósított, érezhetően irányította a mérkőzést és a jelentős fölény a hajrában góllá érett. A 86. percben egy szöglet után nem tudtak felszabadítani az olaszok és a hatalmas kavarodás végén a tornán először eredményes Luciano Rodríguez közelről befejelte a győztes gólt. Uruguay ezzel története során először nyerte meg az U20-as világbajnokságot.

Az olaszok adták a torna gólkirályát a hét találatig jutó Cesare Casadei személyében.

Uruguay U20 – Olaszország U20 1-0 (0-0)
Gólszerző: L. Rodríguez (86.), ill.

A mérkőzés videós összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.

A bronzmérkőzésen a torna meglepetéscsapata, Izrael U20 válogatottja 3-1-re diadalmaskodott Dél-Korea U20 ellen. Az aktívabban futballozó izraeli válogatott az első húsz perc végén eredményes volt, miután egy szépen megjátszott ellentámadás végén Ran Binyamin a levegőből szerzett látványos találatot. Nem sokáig örülhetetk, mert öt perc múlva a koreaiak tizenegyeshez jutottak, melyből Lee Seung-Won egyenlítette ki a találkozó állását. Izrael hiába futballozott rámenősebben, sokáig 1-1 maradt az állás. Az utolsó negyedórán belül sikerült bebiztosítaniuk a győzelmet, előbb Omer Senior egy közeli kapáslövéssel volt eredményes, majd a vb-n már harmadszor eredményes Anan Khalaili egy szöglet utáni lecsorgót kotort a hálóba. Izrael története első korosztályos világbajnoki szereplését rögtön bronzérmesként zárta.

Izrael U20 – Dél-Korea U20 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Binyamin (19.), Senior (76.), Khalaili (86.), ill. Lee Seung-Won (24. – büntetőből)

A mérkőzés videós összefoglalója ITT TEKINTHETŐ MEG.