Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb Chelsea-játékos igazolt Szaúd-Arábiába – HIVATALOS

A szaúdi bajnokságban szereplő Al-Hilal csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy újabb neves játékost igazoltak a Premier League-ből.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Az Al-Hilal megerősítette, hogy leigazolták Kalidou Koulibalyt a Chelsea-ből. A szaúdi klub 25 millió eurót fizetett érte az angoloknak, és egy négyéves, 2026-ig szóló szerződést írt alá. A szenegáli válogatott játékos mindössze tavaly nyáron érkezett a Stamford Bridge-re 40 millió euróért a Napolitól. Összesen 25 alkalommal lépett pályára a klub színeiben, és két gólt szerzett. Koulibaly a Todd Boehly-éra egyik első szerződtetése volt tavaly nyáron.

A szaúdi klubnál Ruben Neves csapattársa lesz, miután a héten megerősítették a középpályás leigazolását a Wolverhampton Wanderersből. Koulibaly korábbi csapattársához, N’Golo Kantéhoz is csatlakozik Szaúd-Arábiában, miután kedden bejelentették, hogy a francia középpályás az Al-Ittihadhoz igazolt.

A szaúdi sportminisztérium júniusban jelentette be, hogy az ország állami befektetési alapja (PIF) átveszi az irányítást a szaúdi profi liga négy csapata – az Al-Ahli, az Al-Ittihad, az Al-Hilal és az Al-Nasszr – felett, és ez a tengerentúli tehetségek beáramlásához vezethet.

Karim Benzema ebben a hónapban csatlakozott az Al-Ittihadhoz, míg Hakim Ziyech, Luka Modric, Bernardo Silva és Riyad Mahrez még mérlegeli a kapott ajánlatokat.