Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozik a Manchester City csapatkapitánya, Ilkay Gündogan – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City csapata megerősítette, távozik csapatkapitánya, Ilkay Gündogan, új klubja pedig a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona lesz.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona bejelentette, hogy ingyen szerződteti a Manchester City és a német válogatott középpályást, Ilkay Gündogant.

A Manchester City csapatkapitányát, akinek a hónap végén lejár a szerződése, a múlt héten egy kedvezőbb ajánlattal kereste meg a Barca, és így most egy kétéves szerződést írt alá, amelyhez egy harmadik évre szóló opció is jár. Mindemellett a kivásárlási ára 400 millió euróban van meghatározva.

A 32 éves játékos a Barcelona vezetőedzőjének, Xavinak az első igazolása, miután Lionel Messi visszautasította a katalánokat, és inkább az Inter Miamiba igazolt.

A Manchester City nagyon szerette volna megtartani a németet, aki Pep Guardiola kulcsjátékosa volt az elmúlt szezonban, mivel nagy szerepe volt abban, hogy az angol klub triplázni tudjon.

Guündogan 2016-ban csatlakozott a Cityhez a Borussia Dortmundtól. Az Etihadban töltött ideje alatt ötször nyert Premier League-et, kétszer FA-kupát, négyszer Ligakupát és egyszer Bajnokok Ligáját.

“Számomra kiváltság és öröm volt az elmúlt hét évben a Manchester City játékosa lenni. Manchester volt az otthonom, és egy nagyon különleges család tagjának éreztem magam a Citynél. Szerencsés voltam, hogy sok felejthetetlen pillanatot élhettem át az itt töltött időm alatt, és az, hogy ebben a különleges szezonban kapitány lehettem, karrierem legnagyobb élménye volt. Először is szeretnék köszönetet mondani Pepnek. Soha nem fogom elfelejteni, hogy ilyen sokáig játszhattam alatta és tanulhattam tőle. Szeretnék köszönetet mondani minden csapattársamnak is – a korábbiaknak és a mostaniaknak -, akik mindannyian különleges szerepet játszottak abban, hogy az itt töltött időm ilyen csodálatos volt. Végül pedig szeretnék köszönetet mondani a hihetetlen City-szurkolóknak. Attól a pillanattól kezdve támogattak, hogy megérkeztem, és mindannyiuknak nagyon sokat köszönhetek a támogatásukért. Ez a klub tette lehetővé, hogy megvalósítsam minden álmomat, és örökké hálás leszek ezért a lehetőségért. A Cityt mindig a szívemben fogom hordozni. Aki egyszer kék, mindig kék.”

Xavi már felvette a kapcsolatot Gündogannal, és már elmondta neki, milyen szerepet képzel el neki, és mennyire fontos láncszem lehet a csapatban.