Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Panama legyőzte Costa Ricát – videóval

Az észak- és közép-amerikai térség csapatai számára kiírt Arany-kupa (Gold Cup) 2023-as kiírása során keddre virradóra újabb csoportban kezdődtek meg a küzdelmek…

(Photo by Megan Briggs/Getty Images)

A C csoport első mérkőzésén meglepetésre a selejtezőn kijutó Martinique két gyors góllal 2-1-re legyőzte Salvadort, pedig a második félidő elejétől emberhátárnyban futballozott. Az előzetesen esélytelenebbnek tartott Martinique az első negyedóra végére két góllal sokkolta Salvadort. Előbb egy kiugrás végén Patrick Burner lőtt a hosszú sarokba, majd egy tökéletesen kijátszott akció végén Kevin Fortune volt közelről eredményes. A továbbiakban állandósult a salvadoriak fölénye, de a kisebb-nagyobb lehetőségek ellenére Martinique biztosan állta a sarat. A második félidő elején a kétgólos előnyben lévő csapat tíz emberre fogyatkozott, amikor Riviereznek mutatták fel a piros lapot. Salvador létszámfölényben tovább nyomott, de csak egy meg nem adott gólig és egy kihagyott tizenegyesig jutott a hajrában, Clementia védte Henriquez lövését. A hosszabbítás perceiben a kékmezesek újabb büntetőt végezhettek el, Bryan Tamacas pedig már eredményes volt, noha a kapus az ő lövésébe is beleért. Egyenlíteniük viszont már nem sikerült, Martinique bravúrgyőzelemmel kezdte szereplését.

Salvador – Martinique 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Tamacas (90+5. – büntetőből), ill. Burner (11.), K. Fortune (16.)
Kiállítva:ill. Rivierez (48.)

 

A másik mérkőzésen az aktívabban futballozó Panama 2-1-re győzött Costa Rica ellen Fort Lauderdale-ben. A kezdeményezőbben fellépő panamai válogatott fölénye a 23. percben érett góllá, amikor a DAC-ot megjárt E. Davis bal oldali bejátszását a kapu elé érkező Jose Fajardo fejelte védhetetlenül a hálóba. A folytatásban is Panama támadott többet, Costa Rica csak elvétve tudott egy-egy veszélyesebb kósza akciót vezetni. A szünet után sem igazán változott a játék képe, a veszélyes akciókat továbbra is Panamától láthattuk. A második játékrész derekánál több kimaradt lehetőség után bevitték a második gólt, Murillo bejátszásából a Mexikóban légióskodó Yoel Barcenas fejelt védhetelenül a hosszú sarokba. Costa Rica erejéből már csak egy szépítést érő találatra futotta a ráadás pillanataiban, amikor Aaron Suárez egy ziccer végén a kapust is kicselezve volt eredményes, de egyenlíteni már nem tudtak, így csapata képtelen volt elkerülni a vereséget.

 

Costa Rica – Panama 1-2 (0-1)
Gólszerzők: A. Suárez (90+1.), ill. Fajardo (23.), Barcenas (68.)

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

A következő játéknap programja

D csoport:

Június 28., szerda, 01:00 Kanada – Guadeloupe
Június 28., szerda, 02:45 Guatemala – Kuba