Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Kanada egy hosszabbításos öngóllal vesztett pontokat – videóval

Az észak- és közép-amerikai térség csapatai számára kiírt Arany-kupa (Gold Cup) 2023-as kiírása során szerdára virradóra utolsóként a D csoportban is lejátszották az első forduló mérkőzéseit…

(Photo by Vaughn Ridley/Getty Images)

A vártnál jóval simább mérkőzést játszott Kanada a tornán való bemutatkozása alkalmával, és végül csak 2-2-es döntetlent ért el Guadeloupe ellen. A több meghatározó játékosát nélkülöző juharlevelesek kezdeményezően léptek fel, azonban Guadeloupe rendre veszélyes ellentámadásokat vezetett. A játékrész derekánál egy kontra végén a Belgiumban légióskodó Thierry Ambrose meg is szerezte a vezetést csapata javára egy közeli lövésből. A bekapott gól után felerősödtek a kanadai próbálkozások és a térfélcsere után ki is egyenlítettek, Hoilett remek bejátszását Lucas Cavallini továbbította a hálóba a kapu előteréből. A fokozódó kanadai rohamokat egy ideig állta a guadeloupei védelem, de húsz perccel a rendes játékidő vége előtt a Laryea elől tisztázni akaró rutinos hátvéd, Meddy Lina a saját kapujába kotorta a játékszert. Kanada azonban hiába vette át a vezetést 2-1-nél, képtelen volt megnyerni a mérkőzést, mert a ráadás pillanataiban ők is vétettek egy öngólt, miután egy kapu elé tett bejátszás Jacen Russell-Rowe lábáról kötött ki saját csapata ketrecében. Kanada így nem kezdte jól a tornát, csak egy pontot szerzett a rajton.

Kanada – Guadeloupe 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Cavallini (49.), Lina (71. – öngól), ill. Ambrose (23.), Russell-Rowe (90+3. – öngól)

 

A csoport másik mérkőzésén Guatemala 1-0-ra legyőzte Kubát, amely ezzel a csoport első helyét foglalja el. A kezdeti kubai próbálkozások után az esélyesebb Guatemala irányította a mérkőzést, amely előtt több lehetőség adódott a vezetés megszerzésére. Az első félidőben azonban nem jártak sikerrel, pedig több jókora helyzet is volt, Lom például az első játékrész ráadásába büntetőt hibázott, Arozarena a kapufára tolta a lövését. A térfélcsere után viszont Darwin Lom javított, gyönyörűen szakadt el az örzőjétől és lőtte ki a hosszú sarkot. Kuba komoly erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, többször is közel járt a gólhoz, azonban Hagen Godoy kapus nagyszerű védésekkel őrizte meg a góltól a ketrecét, így csapata a lefújásig megőrizte az egygólos előnyét.

Guatemala – Kuba 1-0 (0-0)
Gólszerző: Lom (48.), ill.

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

A következő játéknap programja

A csoport:

Június 29., csütörtök, 01:30 Jamaica – Trinidad és Tobago
Június 29., csütörtök, 03:30 Saint Kitts és Nevis – Egyesült Államok