Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: az amerikaiak hat góllal ütötték ki az újoncot – videóval

Az észak- és közép-amerikai térség csapatai számára kiírt Arany-kupa (Gold Cup) 2023-as kiírása során csütörtökre virradóra megkezdődtek a csoportkör második fordulójának küzdelmei az A csoport mérkőzéseivel…

(Photo by Dilip Vishwanat/USSF/Getty Images for USSF)

Az első mérkőzésen csak döntetlent játszó Egyesült Államok javította korábbi kisiklását, aminek az első Arany-kupáján szereplő Saint Kitts és Nevis látta a kárát, az USA ugyanis 6-0-s csapást mért a szerényebb képességű ellenfélre. Az amerikai válogatott nagy lendülettel kezdte a mérkőzést és az első negyedóra végefelé egy négyperces periódus alatt három góllal adta meg a meccs alaphangját. A gólgyártást a holland AZ Alkmaar légiósa, Djordje Mihailovic kezdte, aki Busio bejátszását vágta közelről a léc alá, majd másfél perc múlva egy hosszú oldalra átszálló szögletet Bryan Reynolds nagy erővel vágott a hálóba a tizenhatoson kívülről, hogy aztán újabb másfél perccel később Jesus Ferreira is betaláljon egy kiugrás végén. Tíz perc múlva az FC Dallas gólfelelőse újabb ziccergólt lőtt, könnyedén gurítva a tehetetlen kapus mellett a hálóba. Az első 45 perc 4-0-val zárult, nem sokkal a szünet után Jesus Ferreira egy újabb ajtó-ablak helyzetet értékesítve a mesterhármast is elérte. Innentől kezdve az amerikaiak már nem különösebben szorgalmazták az újabb gólok szerzését, de a hajrában még Djordje Mihailovic újból eredményes volt, aki így két-két góllal és gólpasszal zárta a fölényes amerikai győzelemmel záruló mérkőzést.

Saint Kitts és Nevis – Egyesült Államok 0-6 (0-4)
Gólszerzők:ill. Mihailovic (12., 79.), Reynolds (14.), J. Ferreira (16., 25., 50.)

 

A másik mérkőzésen a papírformának megfelelően Jamaica 4-1-es győzelmet aratott Trinidad és Tobago ellen, miután a Reggae Boyz már az első félórában eldöntötte a három pont sorsát. A jamaiciak jobban kezdték a mérkőzést és az első negyedóra végéhez közeledve Demarai Gray lövéséből a vezetést is megszerezték. Néhány perccel később Leon Bailey ugrott ki a leshatáron, majd helyezett a hálóba, a visszanézést követően pedig megállapították, hogy nem történt leshelyzet, a találatot érvényesnek ítélték. Az első félóra végén egy labdaszerzést követő lefordulás végén Antonio önzetlen átadásából ismét Demarai Gray volt eredményes közelről. A szünetre Jamaica háromgólos előnnyel mehetett. A fordulást követően a trinidadiak szépíteni tudtak Andre Rampersad közeli találatával, azonban hiába vezettek további akciókat, újabb gólokat képtelenek voltak szerezni. Jamaica a második félidőben is veszélyesebben futballozott, de a befejezések pontatlanok voltak. Végül a 92. percben Dujuan Richards megpattanó átlövésével alakult ki a végeredmény. A győzelem jóvoltából Jamaica négy, Trinidad és Tobago három ponttal várhatja az utolsó fordulót.

Jamaica – Trinidad és Tobago 4-1 (3-0)
Gólszerzők: D. Gray (14., 29.), L. Bailey (17.), D. Richards (90+2.), ill. Rampersad (49.)

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

A következő játéknap programja

B csoport:

Június 30., péntek, 01:45 Katar – Honduras
Június 30., péntek, 04:00 Haiti – Mexikó