Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Kanada a második mérkőzésén is döntetlent játszott – videóval

Az észak- és közép-amerikai térség csapatai számára kiírt Arany-kupa (Gold Cup) 2023-as kiírása során vasárnapra virradóra a D csoportban lejátszották a második forduló mérkőzéseit…

(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

A szombati játéknap első mérkőzésén Guadeloupe 4-1-es győzelmet aratott Kuba felett Houstonban. A guadeloupei válogatott sokkal jobban kezdte a meccset és még az első negyedórán belül magához ragadta a vezetést, miután Matthias Phaeton bombázott a tizenhatos előteréből a hálóba. Ezt követően a kubaiak előtt is adódtak lehetőségek, de az első 40 perc végén újabb gólt Guadeloupe szerzett, ezúttal Ange-Freddy Plumain átlövése kötött ki védhetetlenül a kapuban. Két perccel később Matthias Phaeton a második gólját is megszerezte egy lapos átlövésből, így az első 45 perc végére már 3-0 volt az eredmény. A szünet után néhány perccel Guadeloupe a negyedik találatát is bevitte, az egyre nagyobb önbizalommal játszó játékosok közül Anthony Baron látványos cselekkel játszott magát tisztára az ellenfél tizenhatosán belül, majd közelről volt eredményes. Kuba az utolsó félórán belül Arichel Hernandez tizenegyesgóljával szépített, majd később D. Díaz gólját les miatt érvénytelenítették, így erejükből csak egy becsületgólra futotta.

Kuba – Guadeloupe 1-4 (0-3)
Gólszerzők: A. Hernández (62. – büntetőből), ill. Phaeton (13., 43.), Plumain (41.), Baron (50.)
Kiállítva: A. Ruíz (88.), ill.

 

A Guadeloupe elleni döntetlen után Kanada a második mérkőzését sem tudta megnyerni, miután Guatemala ellen gól nélküli döntetlent játszott. A játékvezető már a találkozó elején sárga lapokkal igyekezett megfékezni az indulatok, ami valamelyest sikerült neki. Ennek ellenére sajnos minőségi játék nehezen bontakozott ki, mindkét csapat előtt kisebb lehetőségek adódtak, de inkább a mezőnyben küzdöttek egymással. A második félidőben még inkább a juharlevelesek domináltak, de a mezőnyfölényük meddő volt, Guatemala remekül védekezett, így csak elvétve tudtak helyzetbe kerülni. A gól nélküli döntetlent azt jelentette, hogy Kanada két meccs után kétpontos és nincs továbbjutó helyen az utolsó forduló előtt.

Guatemala – Kanada 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

A csoport aktuális állása

Standings provided by Sofascore

 

A következő játéknap programja

A csoport: