Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Mexikó Costa Rica legyőzésével jutott tovább – videóval

Az észak- és közép-amerikai térség csapatai számára kiírt Arany-kupa (Gold Cup) küzdelmei során vasárnap hajnalban játszották le az első két negyeddöntőt…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

A jóval esélyesebbnek tartott Mexikó két második félidei találattal 2-0 arányban felülmúlta a csoportból épphogy továbbjutó Costa Ricát és bejutott a legjobb négy közé. Az El Tri az első pillanattól kezdve fölényben futballozott, több lehetőség adódott a mexikóiak előtt, azonban az ellenfél kapuja előtt az utolsó csoportmeccshez hasonlóan nem voltak elég élesek. Menet közben Costa Rica veszélyes ellentámadásokat vezetett, így Ochoának többször is védenie kellett. A jelentős mexikói mezőnyfölény ellenére az első 45 perc 0-0-ra végződött. A szünet után öt perc elteltével H. Martín fordult le a védőjéről és már csak szabálytalanul tudták őt megállítani a tizenhatoson belül. Az így megítélt büntetőt Orbelín Pineda lazán helyezte Chamorro kapujába, előnyhöz juttatva Mexikót. A bekapott gól után Costa Rica játéka is megélénkült, egyre többet próbálkoztak, Mexikó pedig kedvére kontrázhatott. A costa rica-iak előtt csak kisebb helyzetek adódtak, hiába igyekeztek becsülettel, a hajrában pedig egy elfutás végén Mexikó mindent eldöntött, Alvarado megindulását követően ugyanis a kapu előtt érkező Erick Sánchez kotorta be a második találatot. Mexikó esélyeshez méltóan jutott be az elődöntőbe, ahol Guatemalával vagy Jamaicával fog találkozni.

Mexikó – Costa Rica 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Pineda (52. – büntetőből), E. Sánchez (87.), ill.

 

A csoportkörben nagyszerűen teljesítő Panama 4-0-ra győzött meghívott Katar ellen a negyeddöntőben. A találkozót aktívabban kezdő panamaiak az első húsz perc végén szerezték meg a vezetést, amikor a DAC korábbi védője, E. Davis bejátszásából Yoel Barcenas az ötös előteréből fejelt a hálóba. A folytatásban Katar igyekezett több támadást vezetni, de a panamaiak felszabadultan játszva több ígéretes kontrát mutattak be. Bár mindkét oldalon adódtak lehetőségek, az első játékrész 1-0-s panamai vezetéssel ért véget. A második félidőből mindössze tíz perc telt el, és tovább növelte előnyét Panama, miután egy kiugrás végén Ismael Díaz szerzett elegáns ziccergólt. Nem sokkal később Ismael Díaz egy lecsorgó labdát önmaga második, csapata harmadik gólját is megszerezte, újabb két perccel később gyors egymás utánjában harmadszor is betalált, ezúttal egy lefordulást követően az ötös sarkáról volt eredményes. Az ecuadori Universidad Católica játékosa, Ismael Díaz kilenc perc leforgása alatt szerzett klasszikus mesterhármast, végképp padlóra küldve Katart és eldöntve a továbbjutás kimenetelét. A következő körben az Egyesült Államok vagy Kanada lesz a torna meglepetéscsapatának ellenfele a döntőbe jutásért.

Panama – Katar 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Barcenas (19.), I. Díaz (56., 63., 65.), ill.

 

Az Arany-kupa negyeddöntőinek eddigi eredményei és további programja:

Panama – Katar 4-0
Mexikó – Costa Rica 2-0
Guatemala – Jamaica vasárnap, 23:00
Egyesült Államok – Kanada hétfő, 01:30