Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Héctor Bellerín visszatért a spanyol bajnokságba – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Betis leigazolta a portugál élvonalat (Liga NOS) erősítő Sporting CP védőjét, Héctor Bellerínt.

A Real Betis hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy leigazolták Héctor Bellerínt a Sporting CP-től. A játékost ingyen kaparintották meg a spanyolok a portugáloktól, a jobbhátvéddel pedig egy hosszútávú 2028-ig szóló szerződést kötöttek.

A 28 éves labdarúgó a Barcelonában nevelkedett, de 2011-ben engedett az Arsenal csábításának, így a londoni alakulat U18-as csapatába szerződött. Az “ágyúsok” felnőtt keretébe 2014-ben került fel és 7 szezonon keresztül folyamatosan a csapat tagja volt. Régi-új együttese, a Real Betis vette kölcsön 2021-ben, majd a szerződés lejártát követően visszatért az Arsenalhoz, ahonnan azonnal Barcelonához távozott ingyen. A katalánokhoz való visszatérés nem sikerült jóra, mindössze 7 találkozón jutott szóhoz, ezért fél évet követően a Sportinghoz igazolt. A portugáloknál sem jöttek be a számításai, ugyanis bő fél év alatt összesen 13 mérkőzésen lépett pályára.

Borítókép: Fran Santiago/Getty Images