Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bundesligában folytathatja a magyar válogatott játékosa – sajtóhír

Német sajtóinformációk szerint minden készen áll ahhoz, hogy a magyar válogatott hátvédje a Bundesliga egyik csapatához szerződjön…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Florian Plettenberg információi szerint a Hoffenheim vezetősége nagyon közel áll a végső megegyezéshez a Fenerbahcéval arról, hogy a magyar válogatott védőjátékosa, Szalai Attila a német csapathoz szerződjön.

A 25 éves hátvéd iránt korábban 20 millió euró körüli vételárat emlegettek, a hírek szerint a Hoffenheim 15 millió euró körüli összeget fizethet érte.

Szalai iránt a közelmúltban két másik német élvonalbeli csapat, a Freiburg és az Union Berlin is élénk érdeklődést mutatott és mindketten tárgyaltak is az isztambuli csapat képviselőivel.

A magyar hátvéd két és évvel ezelőtt szerződött a török klubhoz a ciprusi Apollon Limasszol csapatától, játékjogáért a 2.3 millió eurót fizetett az isztambuli egylet. Szalai a Fener hátvédsorába hamar beilleszkedett és villámgyorsan nélkülözhetetlen alapemberré vált az együttesben, és hátvéd létére 21 meccs alatt három gólt szerzett az első fél szezonban. A 2021-2022-es idényben sérüléséig 31 bajnokin és összesen 43 tétmérkőzésen vették számításba, a legutóbbi kiírásban pedig már 52 meccsig jutott és minden szempontból a legstabilabb teljesítményt nyújtotta.