Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Aubameyang egy év után távozott, aláírt új csapatához! – hivatalos

Mindössze egy idényt követően távozott az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea kötelékéből Pierre-Emerick Aubameyang. A rutinos gaboni klasszis a korábbi híreknek megfelelően az Olympique Marseille-ben folytatja pályafutását…

(Photo by Chris Lee – Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images)

Az Olympique Marseille hivatalos közleményén keresztül számolt be arról, hogy szerződtette Pierre-Emerick Aubameyangot. Bár a gaboni csatárt jövő nyárig élő szerződés kötötte a Chelsea-hez, ám a klub végül ingyen engedte el. Aubameyanggal három évre szóló kontraktus kötött az OM. Korábban többek között a Lille illetve a Saint-Etienne színeiben már megfordult a Ligue 1-ben.

Pierre-Emerick Aubameyang mindent egybe véve 21 mérkőzésen lépett pályára a Chelsea-ben, ezeken 3 gólig jutott. A szezon végére elég gyakran már a keretbe sem került be a rutinos támadó a nem éppen jó teljesítménye miatt. A gaboni kiválóság karrierje legszebb éveit kétségtelenül a Dortmundban és az Arsenalban töltötte, viszont annak idején egyértelműen a Saint-Etienne-ben robbant be. Aubameyang a BVB tagjaként Német-kupát, míg az Arsenallal FA-kupát nyert, ráadásul mindkét fináléban betalált.