Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: már az első körben kiesett a DAC – videóval

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének első fordulójában a felvidéki FC DAC 1904 csütörtök este lépett pályára a visszavágón grúz ellenfele otthonában…

 

Az FC DAC 1904 a hazai 2-1-es siker után 2-0-ra kikapott a grúz Dila Gori vendégeként, így a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) előző idényében második helyezett dunaszerdahelyi csapat számára idejekorán véget ért az idei nemzetközi kupaszereplés. A hátrányból kezdő hazai csapat már a meccs elejétől jóval aktívabban játszott, eleinte a DAC még jól tartotta magát, de az első félóra végén a Dila Gori vezetést szerzett a barbadosi Thierry Gale jóvoltából. A vezetés megszerzése után a hazai csapat még inkább tűzbe jött és tovább támadtak. Az félidő hajrájában Kalmár Zsolt szabadrúgását a kapus tolta a kapufára. A szünet után is a vendéglátók voltak aktívabbak, akik végül több kimaradt lehetőség után a hajrában bevitték a mindent eldöntő találatot a brazil Alef Santos révén. A DAC már képtelen volt válaszolni, a hazai kapus remekül állta a sorat, így a Dila Gori 3-2-es összesítéssel, megérdemelten jutott tovább.

Dila Gori – FC DAC 1904 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Gale (33.), Santos (85.), ill.

 

“Nagy csalódás ez számunkra a továbbjutás szempontjából. El kell ismernünk, hogy a Dila Gori nehéz, minőségi ellenfél volt. Az első félidőben passzívak voltunk. Kevés volt a mozgás, kinyíltunk előttük, és Petráš tartott életben minket. A nehezebbnek tűnő támadásokat kivédekeztük, mégis kaptunk egy könnyen elkerülhető gólt. Fogatlanok voltunk a pressing során, a védekezésben és a labdatartásban is. Elveszítettük a labdákat. A második félidő már teljesen más forgatókönyv szerint zajlott. Annak ellenére, hogy volt néhány lehetősége a hazaiaknak, a játékrész a mi produktivitásunkról szólt, és arról, hogy nem sikerült betalálnunk. Pedig voltak helyzeteink, kapufát eltaláló lövéseink és a legvégén kimaradt ziccereink is. Sokkal hatékonyabbaknak kell lennünk a befejezéseknél. Gratulálok a Dila Gorinak! Számunkra az európai kupaszereplés befejeződött, néhány dologban még érnünk kell. Egyértelműen csalódásként éljük meg ezt az eredményt” – értékelt a mérkőzést követően Adrián Gula vezetőedző.