Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp nem szeretne még a német válogatott szövetségi kapitánya lenni

A Liverpool menedzsere, Jürgen Kloppot arról kérdezték, hogy mit szólna, ha felkérnék a német válogatott szövetségi kapitányának.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp szerint “nagy megtiszteltetés” lenne irányítani a német válogatottat, de kitart amellett, hogy szerződése hátralévő részében marad az angol klubnál.

Hansi Flick, Németország jelenlegi szövetségi kapitánya, nagy nyomás alatt van, miután az elmúlt 16 mérkőzésen mindössze négy győzelmet aratott.

Kloppot, akinek jelenlegi szerződése 2026-ig szól, Flick lehetséges utódjaként emlegetik, de a Liverpool menedzsere kizárta, hogy átvenné a feladatot.

“A német válogatott edzői posztja nagy megtiszteltetés lenne, ez nem kérdés”

– mondta Klopp.

“A probléma, ami az egésznek az útjában áll, az a hűségem. Nem hagyhatom el most a Liverpoolt, és nem mondhatom azt, hogy rövid időre átveszem a válogatottat. Ez nem így működik, ráadásul még fel sem kerestek.”

Klopp korábban már kijelentette, hogy szünetet akar tartani a futballtól, ha lejár a szerződése a Liverpoolnál.

“Ha ezt kellene tennem valamikor, akkor elérhetőnek kell lennem, és jelenleg nem vagyok az. Felelősséggel tartozom a klubomnak”

– tette hozzá a Fischer cégcsoport 75. évfordulója alkalmából rendezett panelbeszélgetésen.

“Alapvetően ez egy érdekes munka. De azt még nem tudom, hogy a Liverpooltól való távozásom után valami teljesen mást fogok-e csinálni. Szeretném nyitva hagyni a lehetőségeimet”.