Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új edzőt nevezett ki a Kecskemét – HIVATALOS

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) előző idényében második helyen végző Kecskemét már a nemzetközi megméretésre készül…

 

A Kecskeméti TE hivatalos oldalán jelentette be, hogy tapasztalt, rutinos szakemberrel bővül a csapat szakmai stábja, miután a pro licences végzettséggel rendelkező Lóczi István csatlakozott a klubhoz.

A szegedi kötődésű tréner utánpótlás és felnőtt szinten sokáig dolgozott a helyi labdarúgásban, ezalatt az NB I-ben pályaedző, az NB II-ben és az NB III-ban vezetőedző is volt. Vezetőedzőként és pályaedzőként a korosztályos válogatottnál is számítottak rá. Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán és Szentlőrincen is az utánpótlásért felelt, a SZEOL-nál szakmai igazgatóként is dolgozott korábban a másodosztályban. A 68 éves, 2005-ben pro licences végzettséget szerző Lóczi közel negyven éves tapasztalattal felvértezve érkezik, 2001-2014-ig a B-licences edzőképzést is irányította.

A tréner érkezésére a nemzetközi kupaszereplés miatt volt szükség, mivel a csapat vezetőedzője, Szabó István nem rendelkezik edzői képesítéssel. Lóczi fia, Péter a KTE utánpótlásában dolgozik edzőként és technikai vezetőként hosszú évek óta, de az NB I-es keretből Vágó Levente és Grünvald Attila is sokáig volt a játékosa korábban, valamint több stábtaggal dolgozott együtt korábban.

“A célom az, hogy amiben csak lehet, erősítsem azt a kitűnő szakmai munkát, ami már évekkel korábban elindult Kecskeméten, és mára odáig jutott, hogy nemzetközi kupameccsre készülhet a klub. Nagyszerű eredményeket ért el ez a csapat, szeretném természetesen, ha továbbra is ezen az úton haladna a KTE. Személyes kötődésem is régóta megvan a klubhoz, hiszen egyrészt Péter fiam az utánpótlásban dolgozik jó ideje, másrészt nemcsak a mostani játékoskeretből, de a szakmai stábból is többen voltak korábban futballistáim. Nagyon régóta ismerem és tisztelem Szabó István munkásságát, illetve őt is személyesen, de Tóth Ákossal is volt szerencsém együtt dolgozni” – mondta Lóczi István.