Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért a francia élvonalba Samuel Umtiti – HIVATALOS

A spanyol bajnoki (La Liga) címvédő Barcelonától ingyen távozó középhátvéd visszatért a francia élvonalba (Ligue 1) hét évet követően…

A Lille OSC hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolták Samuel Umtitit, akit ingyen engedett el a Barcelona. A 29 éves labdarúgóval egy rövidtávú 2025-ig szóló szerződést kötöttek a “szelídek”.

A francia hátvéd a Lyon csapatában nevelkedett, amelynek első számú keretébe 2012-ben került fel. A katalán együttes 2016-ban igazolta le az OL-ben akkoriban kiváló teljesítményt nyújtó Umtiti 25 millió euróért. A spanyol gigásznál is kiválóan kezdődött a karrierje, ugyanis nagyon magabiztos első két szezont produkált, majd térdproblémákkal küzdött, amiből nem sikerült soha teljesen felépülnie, így szinte egyáltalán nem játszott. Az elmúlt nyáron végül elfogadta a Lecce kölcsönszerződését, ahol az idény eleji padkoptatást követően újra megkapta a lehetőséget és sikerült valamelyest felépítenie magát.

Umtiti a Barcelona színeiben 133 tétmérkőzésen léphetett pályára, amelyeken 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. A katalán csapattal nyert 3 bajnoki címet, 2 Spanyol Kupát és 2 Spanyol Szuperkupát.

Borítókép: Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images