Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: mégsem tiltják el Valverdét, miután állítólag megütötte Alex Baenát

A spanyol szövetség Versenybizottsága úgy döntött, hogy visszavonja a Real Madrid játékosára, Federico Valverdere kiszabott eltiltást, miután nem találtak elengedő bizonyítékot arra, hogy a középpályás valóban megütötte a Villarreal játékosát, Alex Baenát.

 (Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images)

A Real Madrid középpályása, Federico Valverde megkapta az engedélyt, hogy megkezdje az új La Liga-szezont, miután visszavonták a Villarreal játékosával, Alex Baenával történt incidens miatt kiszabott esetleges szankciót. Az ok, hogy a bizonyítékok nem támasztják alá a Villarreal játékosának állításait. Az uruguayi középpályást eredetileg öt mérkőzésre akarták eltiltani.

Valverdét azzal vádolták, hogy áprilisban, a Real Madrid 3-2-es hazai vereségét követően a Santiago Bernabeu parkolójában megütötte Baenát. A Villarreal játékosa, akit később zúzódásokkal és duzzadt arccsontokkal láttak, feljelentést tett a rendőrségen az incidens miatt, de az ügyet júliusban elutasította a bírói testület, miután azt állították, hogy nem volt bizonyíték a bűncselekményre.

Ezt a döntést megelőzően egy vizsgálóbíró azt javasolta a spanyol szövetség Versenybizottságának – egy független fegyelmi testületnek -, hogy Valverdét öt mérkőzésre függesszék fel. A Versenybizottság azonban július 25-én megerősítette, hogy “a beérkezett írásos beadványok alapos elemzése után” úgy döntött, hogy nem szankcionálja Valverdét.

Baena állítólag megjegyzést tett Valverdének a felesége, Mina Bonino születendő gyermekére, miután a pletykák szerint problémák léptek fel a terhességgel. Baena és képviselői határozottan tagadták ezt az állítást.