Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két fiatal magyar játékos debütált a DAC-ban

A szlovák bajnokság (Niké Liga) 2023-2024-es idényének nyitófordulójában a tavalyi második helyezett FC DAC 1904 gól nélküli döntetlent ért el…

A Nagymihály elleni találkozón az FC DAC 1904 soraiban átesett a bajnoki debütáláson a partnerklub ETO FC Győr két fiatal magyar játékosa, Vitális Milán és Csinger Márk.

“Valamelyest éreztem hogy ott leszek, de csak akkor lett biztos, amikor kihirdette az edzői stáb a kezdőcsapatot. Nagyon örültem, amikor meghallottam a nevem. Ez óriási dolog, ezért dolgoztam, csináltam meg mindent, hogy kezdő legyek. Remélem, meg fogom tudni hálálni a bizalmat, bízom benne, hogy továbbra is megkapom a lehetőséget. Mindent megteszek, hogy így legyen” – mondta a Nemzeti Sportnak Vitális, aki a 61. percig játszott.

“Domináltunk, azonban a lövések és az utolsó passzok hiányoztak. Szerencsénk sem volt. Magam és a csapat részéről is hiányoltam az átlövéseket. Ha ezt csináltuk volna, kijjebb jött volna az ellenfél, s aztán lett volna mögöttük terület. De ez csak feltételezés. Sokkal erőszakosabban, pontosabban kell játszanunk. Ezeken kell javítanunk és akkor biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond a következő meccseken” – tette hozzá a 21 éves játékos.

“Úgy érzem, jól szálltam be, jól éreztem magam a zöld gyepen. Jobbak voltunk, de sajnos kimaradtak a helyzetek, egyet valahogy be kellett volna rúgni” – fogalmazott a második félidőben pályára lépő Csinger.

A csallóközi gárda sok kimaradt helyzet ellenére gól nélküli döntetlennel kezdte az idényt, és reménykedik a jobb folytatásban.