Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leeds United: újabb játékost kölcsönöztek ki a Bundesligába! – hivatalos

A Premier League-ből kieső patinás csapat folytatta keretének átalakítását az angol másodosztályú bajnokság (Championship) küzdelmeire. Ennek apropóján újabb magasabb profilú futballistát adott kölcsön a Leeds – Brenden Aaronson után szintén a Bundesligába.

 

Max Wöber immáron az ötödik játékosa a csapatnak Rasmus Kristensen (AS Roma), Brenden Aaronson (Union Berlin), Robin Koch (Eintracht Frankfurt), Marc Roca (Betis), akit az első osztályú futball és a magasabb célokért való küzdelem reményében engedett el a klub (A felsoroltak mellett Rodrigo, Joel Robles kapus, Adam Forshaw és Tyler Roberts is távozott, Weston McKennie pedig visszatért a Juventus együtteséhez – a szerk.).

A 25 esztendős osztrák hátvéd 2023 januárjában érkezett Leeds-be a Red Bull Salzburgtól, most pedig a Borussia Mönchengladbach-hoz került egy évre kölcsönbe. Érdekesség, hogy a németek még félmillió eurót is fizettek Wöber szolgálataiért, akit nagy örömmel, hivatalosan is bemutattak már.

A Leeds United kapcsán egyébként érdemes megjegyezni, hogy az angol másodosztályra készülve a csapat keretének összértéke jelenleg is több mint 230 millió euró (forrás: Transfermarkt), amivel a szintén PL-kieső Southampton és Leicester City mögött így is a Championship harmadik legértékesebb kerete.