Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: amerikai középpályást vett kölcsön az Union Berlin! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönvette a Leeds Unitedtől Brenden Aaronsont a 2023/2024-es szezonra.

(Photo by Matt McNulty/Getty Images)

Tovább folytatja kerete mélyítését az Union Berlin együttese, amelyre rá is fér a minőségi bővítés, hiszen a csapat a következő idényben a Bajnokok Ligája főtábláján is meg fogja méretni magát. A fővárosi klub ennek érdekében ezúttal a középpályáján erősített, miután kölcsönvették a 2023/24-es idényre a Leeds Unitedtől Brenden Aaronsont. Az amerikai játékost tavaly nyáron 32,8 millió euróért szerezte meg a Leeds az RB Salzburgtól. A 22 éves futballista a Leedsnek is meghatározó tagja tudott lenni, amit jól mutat, hogy a menedzserek összesen 40 mérkőzésen szavaztak neki bizalmat, de végül ő sem tudott eleget tenni ahhoz, hogy a klub bennmaradjon az angol élvonalban. Aaronson számára mindenesetre komoly környezetváltozás lesz ez, hiszen ahelyett, hogy az angol másodosztályban rúgná a bőrt, a Bajnokok Ligája főtábláján is szerepelhet a berlini csapat mezében.

Brenden Aaronson az előző szezonban 40 mérkőzésen 1 gólig és 3 gólpasszig jutott a Leeds színeiben. A kölcsönszerződése minden bizonnyal nem tartalmaz opciós vásárlási lehetőséget a Union számára, mivel ezt egyik fél sem jelezte a hivatalos közleményében.