Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: megkapta eltiltását az Újpest válogatott játékosa

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) nyitófordulójában az Újpest-Fehérvár mérkőzésen egy vitatott kiállítás borzolta a kedélyeket…

 

Az MLSZ egymeccses eltiltással sújtotta az Újpest magyar válogatott játékosát, Csoboth Kevint a Fehérvár elleni kiállítása okán.

Mint ismeretes, a mérkőzés 32. percében Csoboth betört az ellenfél tizenhatosán belülre, majd a Fehérvár védőjével ütközve elesett. Az esés közben rálépett az ellenfél játékosa, Kasper Larsen lábára. Karakó Ferenc játékvezető a videofelvételek visszanézése után nem az Újpest javára adott tizenegyest, hanem – szándékosságot vélve – kiállította az Újpest játékosát. A szurkolók és a játékosok hosszasan vitatták az ítéletet, de végül a csapat tíz emberrel játszva is 2-1-re megnyerte a szezonbeli első mérkőzését.

“Értetlenül álltam a kiállítás előtt. Nem volt szándékos a mozdulatom, vétlen helyzet volt, soha senkinek nem akarnék sérülést okozni. Természetesen tiszteletben tartom a döntést, illetve az eltiltást” – nyilatkozta Csoboth az eset kapcsán a Nemzeti Sportnak.

Az Újpest FC röviden annyit reagált, “a kérdést ezennel lezártnak tekintjük”.