Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros!

Visszavágójához érkezett a Ferencváros és a Shamrock Rovers párharca az Ekl-ben, amit magabiztos, négygólos előnyből várhatott a magyar bajnok.

Kevés lehetőséget hozott a mérkőzés első tíz perce, ezt követően viszont nagyon közel jártak a hazaiak, hogy megszerezzék a vezetést. A 14. percben ugyanis Kenny közeli lövését védte bravúrral, a kipattanót pedig Gannon a felsőlécre lőtte. Egy minutummal később Burke beadása után Kenny próbálkozott ezúttal fejjel, Dibusz viszont nagy bravúrral a léc fölé tudta tolni a labdát. Ezt követően rendezni tudta a védekezését a Fradi, innentől kezdve ugyanis nem igazán alakultak ki nagy helyzetek a hazaiak részéről. A magyar csapat később támadásban is egyre aktívabbá vált, és a 30. percben megszerezték a vezetést: Traoré találta meg a büntetőterületen Vargát, aki finoman visszapördítette a játékszert Zachariassen elé, az ő lövése pedig két védőn is megpattanva a hálóban kötött ki, 0-1! A gólt követően mindkét oldal visszább vett az iramból, így egygólos előnnyel vonulhatott a Fradi a szünetre.

A második játékrész eslő fele eseménytelenül csordogált, egyik fél sem tudott és talán már nem is akart igazán nagy lehetőséget kidolgozni. Ezt jól jegyzi, hogy az első említésre méltó lehetőség a 72. percben alakult ki, amikor Owusu 16 méterről állítgatás nélkül a kapura tűzte a labdát, de a felsőléc ezúttal a hazaiakat mentette meg. A véghajrában a Shamrock mindent megtett, hogy legalább egy becsületgólt szerezzenek, de ezáltal egyre jobban kinyílt a terület a Ferencváros előtt. Az utolsó pillanatokban egy újabb gól formájában ennek meg is lett az eredménye: egy szöglet után a kapu előtti kavarodás végén Mmaee lőtt szép mozdulattal a hálóba, 0-2! Ezt követően már nem alakult ki újabb lehetőség, így a Ferencváros kettős győzelemmel, összesítésben pedig 6:0-s eredménnyel jutott tovább a következő körbe!

Shamrock Rovers – Ferencváros 0-2 (0-1) Össz.: 0-6
Helyszín:
Tallaght Stadion Vezette: T. Musial
Gólszerzők: -ill.
Zachariassen (30.), Mmaee (90.)
Sárga lapok: ill. Sigér (3.), Varga (50.)
Kiállítás:ill.-

Shamrock Rovers: Pohls – Hoare (Finn 71.), Lopes, Cleary – Cruise, O’Neill (Watts 46.), Poom, Noonan (Burt 63.), Gannon – Burke (Razi 63.), Kenny (Greene 62.) Vezetőedző: Stephen Bradley

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Mmaee, Cisse (Knoester 66.), Ramirez (Pászka 46.) – Sigér (Esiti 46.), Ben Romdhane – Traoré (Owusu 46.), Zachariassen, Marquinhos – Varga (Lisztes 66.) Vezetőedző: Máté Csaba