Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: Guardiola máris értetlenkedett az új szabályváltoztatás miatt!

Mint ismert, a Manchester City az utolsó pillanatokban kiengedte a kezéből az Angol Szuperkupa (Community Shield) döntőjét, amelyet előbb döntetlenre mentett az Arsenal, majd a büntetőket követően meg is nyert. A Man. City trénere bár csalódott volt a vereség miatt, legjobban mégsem ez a tény bosszantotta.

Guardiolát ugyanis különösen bosszantotta, hogy ez a meccs több mint 100 percig tartott, köszönhetően az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) nyártól bevezetett, a világbajnokság mintájára alkalmazott újfajta hosszabbítási szabályzata miatt (Ahogyan a katari tornán, úgy az angol bajnokságban is bevezetik, hogy például a cserék, a gólöröm, az ápolások, a VAR-használat vagy az időhúzás által elvesztegetett másodpercek/percek a félidei hosszabbításba hangsúlyosabban beleszámítandóak – a szerk.).

“Bosszantó a tény, de meg kell szoknunk. Nem igazán értettem, hogy mire fel kellett több mint 8 percet ráhúzni egy olyan találkozóra, amelyen egy gól esett, és őszintén megmondva nem sok minden történt. Talán ez egy jó kérdés lenne a szövetség döntéshozó testülete felé.” – idézi a Sky Sports Guardiola meccs utáni szavait, aki gyorsan tisztázta magát, mondván nem az FA-re gondol, sokkal inkább a nemzetközi szövetség döntéshozóira.

“Nem igazán értem, hogy hagyhatnak jóvá egy ilyen változtatást, anélkül, hogy a menedzserek vagy a játékosok véleményét megkérdeznék. Konzultálhattak volna néhányunkkal a szabály jóváhagyása előtt.” – folytatta Guardiola, majd egy gúnyos példával szemléltette, szerinte mi várható a szezonban.

“Nem 90, sokkal inkább 100 perces mérkőzésekről kell most már beszélnünk. Nem hiszem, hogy ez jó. Képzeljék csak el, ha ez a találkozó mondjuk 4:3-mal végződik, pusztán egy gólöröm miatt pedig 30-45 másodpercet átlagosan biztosan rászámolhatunk a hosszabbításra, akkor ez a meccs most reggel 9-ig tart!” – méltatlankodott a City mestere.

A túloldalon, kollégája, Mikel Arteta – mily meglepő – üdvözölte a szabályváltoztatást, ám egyet értett Guardiolával abban, hogy a futballmérkőzések mostantól nem 90 percig tartanak majd.

“Mostantól Proaktív időről beszélhetünk, így azt hiszem, most a csapatok legalább kétszer átgondolják majd, hogyan cselekszenek a pályán!  Megértem a szabályokat, és azt is, amikor valaki csalódott emiatt. Sajnos nincs mit tennünk, alkalmazkodnunk kell a változásokhoz minél előbb. Számomra is egyértelmű, hogy mostantól legalább 100 perces mérkőzésekre kell felkészülnünk.” – így Arteta.