Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékossors: Ross Barkley visszatért a Premier League-be! – hivatalos

Legutóbb a francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő OGC Nice színeiben futballozó Ross Barkley a Premier League-be frissen feljutó Luton Town színeiben folytatja pályafutását…

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A Luton Town hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy szerződtette Ross Barkley-t, aki az előző idényt a Nice csapatában töltötte. A rutinos angol középpályás szerződése lejárt a nizzai alakulattal, így az újonc együttes ingyen szerezte meg a játékjogát. 

Ross Barkley az Everton színeiben mutatkozott be a Premier League-ben a 2011/2012-es idény során, ráadásul mindössze 18 esztendősen. A folyamatos játéklehetőség miatt többször is kölcsönbe került, majd a 2013/2014-es szezontól a liverpooli klub meghatározó játékosa lett. Barkley a 2017/2018-as kiírás első felében egy meccsen sem tudott pályára lépni, ennek ellenére a Chelsea leigazolta. A londoni gárdában ugyan nem számított alapembernek, de Sarri és Lampard is gyakran lehetőséget adott neki, olykor kezdőként is. Időközben kölcsönvette az Aston Villa, ahol újra meghatározó alak lett, azonban balszerencséjére közben megsérült, emiatt jó néhány hetet kihagyott. A 2021/2022-es szezont újra a Chelsea-nél töltötte, viszont Tuchel nagyon ritkán küldte pályára, 2022 nyarán végleg távozott a klub kötelékéből. Ahogy már említettük, a 2022/2023-as idényben Barkley a Nice színeiben futballozott, ahol 27 bajnokin találkozón jutott szóhoz, ezeken 4 találatot és 2 gólpasszt jegyzett.