Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: a Lyontól érkezik Gvardiol utódja! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese a Lyon védőjével, Castello Lukebával fogja pótolni a Manchester Cityhez távozó Josko Gvardiolt.

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Mint arról korábban beszámoltunk, az RB Leipzig együttese 90 millió euró ellenében értékesítette középhátvédjét, Josko Gvardiolt, aki a Manchester Citynél folytatja pályafutását. A hírek szerint az RB Leipzig már hosszú ideje figyelte Gvardiol esetleges utódját, erre pedig két kiszemeltjük volt. Korábban már beszámoltunk arról, hogy első körben Lutsharel Geertruidát szerették volna megszerezni a Feyenoord csapatától, ám a beszámolók alapján ez a terv meghiúsult, így a másik kiszemeltjük, Castello Lukeba került a lipcsei klub célkeresztjébe. Fabrizio Romano értesülései szerint a Leipzignek már sikerült is megegyeznie a Lyonnal Lukeba átigazolásáról, aminek értelmében 35 millió eurót fognak fizetni a védőért. Ráadásul a 20 éves játékossal már a személyes feltételekről is megegyeztek, így Lukeba hamarosan Lipcsébe utazik, hogy átessen az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, és aláírja 2028 nyaráig szóló szerződését.

Castello Lukeba 2021 nyarán került fel a Lyon felnőttei közé, a klub színeiben azóta 68 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 4 gólt szerzett. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét pedig 25 millió euróra teszi a transfermarkt.