Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Haaland duplázott, győzelemmel kezdte az idényt a címvédő Manchester City! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 32. szezonját a címvédő Manchester City mérkőzése nyitotta, akik a másodosztályt megnyerő Burnley otthonába látogattak.

(Photo by Nathan Stirk/Getty Images)

Nem kellett sokat várni a szezon első találatára, ugyanis a 4. percben máris megszerezte a vezetést a Manchester City együttese. Természetesen a gólt az előző szezon gólkirálya és rekordere, Erling Haaland szerezte. A City támadásának végén de Bruyne tekerte középre a labdát, amit a hosszú oldalon visszafejelt Rodri, középen pedig Haaland megelőzte a védőjét és 6 méterről bevette a kaput, 0-1! A bekapott gól viszont nem zavarta meg az újonc csapatot, és több formás akciót is tudtak vezetni, amivel megbontották a City védelmét, de a befejezések nem sikerültek túl jól. A félidő közepén aztán a Manchester City sérülés miatt elveszítette Kevin De Bruynét, de Guardiola csapatát ez nem vetette vissza, és a 36. percben megduplázták az előnyüket! A City játékosai a szélen tudták megbontani a Burnley védelmét, majd a középre érkező labdát Alvarez tette Haaland elé, aki kapásból egy védhetetlen lövést eresztett kapura, ami a felsőléc segítségével vágódott a hálóba, 0-2! A szünetig nem alakult ki újabb jelentős esemény, így a City kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második játékrész első fele jóval alacsonyabb iramot hozott, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy a City higgadtan járatni tudta a labdát, míg a Burnley nem alkalmazott olyan agresszív letámadást, mint az első 45 perc során. A mérkőzés végleg a 75. minutumban zárult le, amikor egy szabadrúgás után alakult ki egy nagy kavarodás a Burnley kapuja előtt, aminek a végén Rodri közelről bevette a kaput, 0-3! A 86. percben közel jártak a vendégek ahhoz, hogy meglőjék a 4. góljukat, de Álvarez ziccerénél Trafford nagy bravúrt bemutatva hárítani tudott. Az utolsó pár percre emberhátrányba is került a hazai gárda Zaroury kiállítása miatt, de ez már nem hozott érdemi változást. A Burnley ígéretes játékkal rukkolt elő a címvédő ellen, de a Manchester City a kegyetlen helyzetkihasználása miatt teljesen megérdemelten indította győzelemmel az új szezont.

Burnley – Manchester City 0-3 (0-2)
Helyszín:
Turf Moor Vezette: C. Pawson
Gólszerzők: -ill.
Haaland (4., 36.), Rodri (75.)
Sárga lapok:  -ill.-
Kiállítás: Zaroury (90+4.) ill.-

Burnley: Trafford – Al-Dakhil, Beyer (Benson 74.), O’Shea – Roberts, Berge (Brownhill 90+1.), Cullen, Vitinho – Amdouni (Zaroury 61.) – Foster (Redmond 90+1.), Koleosho (Bruun Larsen 61.) Vezetőedző: Vincent Kompany

Manchester City: Ederson – Walker (McAtee 90+5.), Akanji, Aké (Laporte 79.), Lewis (Gvardiol 79.) – Rodri, Silva, De Bruyne (Kovacic 23.) – Álvarez, Haaland (Palmer 80.), Foden Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

Az 1. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Burnley – Manchester City 0-3

Szombat:
13:30 Arsenal – Nottingham Forest (Tv: Spíler 1)
16:00 Bournemouth – West Ham United (Tv: Match 4)
16:00 Brighton – Luton Town (Tv: Spíler 1)
16:00 Everton – Fulham
16:00 Sheffield United – Crystal Palace
18:30 Newcastle United – Aston Villa (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Brentford – Tottenham (Tv: Spíler 1)
17:30 Chelsea – Liverpool (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Manchester United – Wolverhampton (Tv: Match 4)