Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

De Gea helyett Kepát igazolhatja le a Real Madrid – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid megtalálta új kapusát.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a Real Madrid azon dolgozik, hogy kölcsönvegye a Chelsea a spanyol válogatott kapusát, Kepa Arrizabalagát. Mint ismeretes, Thibaut Courtois szalagszakadást szenvedett, ami miatt szinte az egész szezont ki kell hagynia, így a madridi klub jelenleg is a pótlását keresi, hiszen Andrij Lunyin az egyetlen bevethető vezető kapus a klubnál. A 24 éves ukrán válogatott játékos szombat este az Athletic Bilbao elleni nyitómeccsen minden bizonnyal kezdőként lép pályára.

Több név is felmerült a napokban a Real Madridnál, köztük a Manchester United korábbi kapusa, David de Gea és a Sevilla marokkói válogatott hálóőre, Yassine Bono. Jelenleg azonban Kepa a klub által preferált opció.

Courtois azóta volt az első számú kapusa a Reálnak, amióta 2018-ban a Chelsea-től a spanyol klubba igazolt. Eddig 230 alkalommal lépett pályára a királyi gárda színeiben, két La Liga- és egy Bajnokok Ligája-győzelemmel.

A Chelsea a nyár elején szerződtette Robert Sanchezt a Brighton & Hove Albiontól, az új menedzser, Mauricio Pochettino pedig pénteken azt mondta, hogy “nagyon jó versengést” vár közte és Kepa között az első számú posztért.

Kepa az előző szezonban Edouard Mendy sérülése után szerezte vissza helyét a kapuban. Az elmúlt szezonban 39-szer játszott a Chelsea-ben, és nagyrészt stabil teljesítményt nyújtott a nyugat-londoniak számára összességében csalódást keltő szezonban. A Chelsea-hez 2018-ban érkezett kapusok közt világrekordot jelentő 80 millió euróért. Frank Lampard második szezonja alatt eleinte elvesztette az első számú helyet a klubnál, amikor leigazolták Mendyt a Rennes-től., a francia hálóőr azonban idén júniusban csatlakozott a szaúdi profi ligában szereplő Al-Ahlihoz.