Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét Conte lehet az olasz válogatott szövetségi kapitánya – sajtóhír

Roberto Mancini lemondása után az olasz labdarúgó-szövetség tárgyalásokba kezdett az új szövetségi kapitány kilétét illetően…

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

Gianluca Di Marzio összegzéséből kiderült, hogy az olasz labdarúgó-szövetség legfőbb kiszemeltje Luciano Spalletti a posztra, azonban könnyen lehet, hogy Antonio Conte lesz a befutó.

Mint ismeretes, a Serie A elmúlt szezonjában a Napolival olasz bajnoki címet nyerő kopasz mester néhány héttel ezelőtt egyéves szünetet kért a Napolitól. Spallettinek még egy évig érvényes szerződése van a déliekkel, így a Napoli azzal a feltétellel tekint el a mester munkájától, hogy valóban pihenni fog és nem tevékenykedik máshol sem. A megállapodás értelmében, ha máshol munkába áll, új alkalomazójának 3 millió eurót kell fizetnie a Napoli felé.

Mindezt a Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis a keddi napon hivatalos közleményben meg is erősítette.

Az olasz sajtó szerint a szövetség nem szeretne csatázni a Napolival, így várhatóan a másik jelölt, Conte léphet elő esélyessé.

Az 54 éves leccei tréner korábban 2014 és 2016 között 25 meccsen irányította a válogatottat, köztük a 2016-os Eb-n, majd önként távozott, mert klubedző szeretett volna lenni. Conte korábban a Juventus újjáépítésében segédkezett, majd a válogatottbeli szerepvállalás után a Chelsea-t és az Intert is bajnoki címhez segítette, legutóbb pedig idén márciusig a Tottenhamet irányította.