Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A magyar csapat olasz kapusa elárulta, mit jelent számára Buffon

Gianluigi Buffon közelmúltbeli visszavonulása alkalmából a Mezőkövesd-Zsóry olasz kapusa megosztotta gondolatait a legendás hálóőrrel…

(Photo by Raffaele Conti/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

Az NB I-ben szereplő Mezőkövesd-Zsóry olasz kapusa, Riccardo Piscitelli a klub hivatalos honlapjának elmondta, hogy mit jelent számára és az olaszok számára Gianluigi Buffon:

“Ő az egyik és talán a legfőbb oka annak, hogy kapus lettem! Fiatal koromban az ő munkássága inspirált. Az első mez, amit gyerekként megvásároltam, az ő meze volt. Nagyon kedvelem és rendkívül nagyra tartom emberileg és kapusként egyaránt. Buffon legenda, élő legenda. Hazánkban, Olaszországban egy óriási ikon. Rendkívüli karakter éppúgy ahogy Del Piero, Totti vagy Maldini.”

“Már-már egyfajta művészetet testesít meg. Alázatos, igazi profi kapus, aki mindent megtesz a sikerért és tiszteli az ellenfelet. Pontosabban már csak volt kapus, mert sajnos többé már nem láthatjuk a pályán. Egyike a 2006-ban vb-győztes csapatnak, ami nagy sikert hozott az országunknak. Véleményem szerint Buffon messze az elmúlt húsz év legjobb kapusa. Minden bizonnyal ezek összessége miatt szeretik és tisztelik őt annyian” – tette hozzá.

Piscitelli ezt követően személyes élményeit elevenítette fel: “Az utánpótlás válogatott tagjaként volt szerencsém két héten át együtt edzeni vele. Aztán tizenkilenc évesen, amikor a Serie C-ben szereplő Carrarese játékosa voltam, ő volt a klub elnöke. Akkoriban viszonylag sokszor találkoztunk. Minden szempontból minőséget képvisel. Amellett, hogy csodálatos technikája van, egy nagyszerű ember.”

“Azt gondolom, hasonló személyiségünk van, hiszen mindketten közvetlen, kedves és pozitív emberek vagyunk. Technikailag mindketten nagyon sokat tanultunk az olasz labdarúgó akadémiákban. Személyes pályafutásomat tekintve külön örülök annak, hogy az ott megszerzett alapokat immár több ország labdarúgó kultúrájának megismerésével tudtam bővíteni” – vélekedett kettőjük közös vonásairól.