Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult az egykori angol válogatott csatár

Sorozatos sérülései után az Arsenal egykori nagyszerű támadója bejelentette visszavonulását…

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

34 évesen bejelentette visszavonulását a Southampton élvonalbeli kiesése után Theo Walcott, a korábbi angol válogatott támadó.

Az egykori villámléptű szélső felnőtt pályafutása elején és végén a szenteket erősítette, továbbá emlékezetes éveket töltött el az Arsenal (2006-2018) alkalmazásban, illetve két évig (2018-2020) az Everton játékosa is volt. Walcott az “ágyúsoknál” 397 mérkőzésen 108 gólt szerzett. A csapatnál töltött 12 év alatt két FA-kupát, illetve egy-egy Community Shieldet és Angol Ligakupát nyert.

Az angol válogatottban Walcott 2006 és 2016 között 47 mérkőzésen szerepelt, részt vett a 2012-es Európa-bajnokságon.

“Az első pillanattól kezdve, amikor tízévesen felvettem a stoplis cipőt, egy különleges utazás kezdődött. Attól kezdve, hogy a parkban játszottunk a barátaimmal, addig, hogy a legnagyobb stadionokban léphettem pályára szerte a világon. A támogatás, amit kaptam ez idő alatt, elképesztő volt és igazán hálás vagyok érte. Hihetetlen labdarúgókkal játszhattam együtt és számos felejthetetlen pillanatot alkottunk. Szeretnék köszönetet mondani az összes menedzsernek és edzőnek, akivel együtt dolgoztam, különösen Harrynek (Redknapp), hogy segített a kezdetekben és Arséne-nek (Wenger), amiért hitet és támogatást adott, amikor tizenhat évesen csatlakoztam a klubhoz. A Premier League-ben töltött 18 fantasztikus év során annyi pillanatot fogok dédelgetni: az első évek a Southamptonnál, az Arsenalhoz való átigazolásom, ahol kellemes 12 évet töltöttem és több, mint száz gólt szereztem. Az FA-kupa megnyerése és a döntőben a gólszerzés szerintem minden gyerek álma. Soha nem felejtem el, hogy 47-szer képviselhettem Angliát, 2006-ban részt vettem a világbajnokságon, mindössze 17 évesen és még mingid én tartom az angol válogatottban legfiatalabban bemutatkozó játékos csúcsát és a legfiatalabban szerzett mesterhármas rekordját – 19 évesen –, s azt az érzést sosem felejtem. A Goodison Park (az Everton otthona) is különleges hely és az Evertont is örökké a szívemben őrzöm, szerettem az ott töltött időt és sosem feledem ahogy a szurkolók köszöntöttek engem és a családomat. Amikor aztán visszatértem a Southamptonhoz, bezárult a kör. Nagyszerű klub, izgalmas, fiatal csapattal, amelyről tudom, hogy egyre jobb és jobb lesz. Szerencsés vagyok, hogy kaptam ajánlatokat, de jó érzés befejezni ott, ahol elkezdtem” – írta Instagram-bejegyzésében.