Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Alvarez góljával megnyerte a Newcastle elleni rangadót a Manchester City! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 2. fordulójának szombati játéknapját a Manchester City és a Newcastle United rangadója zárta.

(Photo by MB Media/Getty Images)

Az Európai-Szuperkupa megnyerése után 3 nappal egy komoly bajnoki rangadó várt a Manchester Cityre, hiszen a Newcastle Unitedet látták vendégül. Guardiola csapatán nem látszott a fáradtság, hiába hozott kevés lehetőséget az első félidő első fele, de igen komoly Manchester City fölény volt tapasztalható. A Newcastle United védekezése sokáig hibátlanul működött, ám a 31. percben rést talált a pajzson a hazai csapat. Ekkor Foden passza találta nagyon üresen Alvarezt, aki az átvétel után 15 méterről rendkívül pontosan kilőtte a hosszú felsőt, 1-0! A 41. minutumban közel járt a City ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket, Haaland lövése azonban centikkel elsurrant a kapufa mellett, így egygólos különbséggel vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrész elején némileg aktívabbá vált támadások terén a Newcastle United, de ez azzal is járt, hogy a védekezésük némiképp könnyebben feltörhető lett. Ezt a 63. percben majdnem meg is tudta büntetni a hazai csapat Haaland révén, de a norvég lövése ismét csak centikkel kerülte el Pope kapuját, majd 2 perccel később Haaland újabb próbálkozását Pope védte lábbal. A Newcastle első kaput eltaláló lövésére a 70. minutumig kellett várni, amikor Barnes távoli próbálkozását magabiztosan hárította Ederson. A véghajrától már egyre jobban kitámadtak a “Szarkák” és többször is komoly gondot tudtak okozni a City védelmének, de a hazaiak előtt is adódott lehetőség, hogy végleg lezárják a találkozót. A 89. percben Foden kapott jó kiugratást Haalandtól, a támadó lövését azonban Pope szögletre tudta terelni. Ezt követően már nem alakult ki újabb nagy lehetőség, így a Manchester City második bajnokiját is győzelemmel abszolválta a szezonban.

Manchester City – Newcastle United 1-0 (1-0)
Helyszín:
Etihad Stadion Vezette: R. Jones
Gólszerző:
Alvarez (31.) ill.-
Sárga lapok: Alvarez (46.) ill. Gordon (24.), Tonali (34.), Joelinton (53.), Barnes (58.), Guimaraes (71.)
Kiállítás:ill.-

Manchester City: Ederson – Gvardiol, Dias, Akanji, Walker – Kovacic, Rodri – Grealish, Foden, Alvarez – Haaland Vezetőedző: Pep Guardiola

Newcastle United: Pope – Trippier, Schar, Botman, Burn – Tonali (Anderson 67.), Guimaraes, Joelinton (Longstaff 56.) – Almiron (Livramento 86.), Isak (Wilson 67.), Gordon (Barnes 56.) Vezetőedző: Eddie Howe

A mérkőzés összefoglalója:

A 2. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Nottingham Forest – Sheffield United 2-1

Szombat:
Fulham – Brentford 0-3
Liverpool – Bournemouth 3-1
Wolverhampton – Brighton 1-4
Luton Town – Burnley – Elhalasztva
Tottenham – Manchester United 2-0
Manchester City – Newcastle United 1-0

Vasárnap:
15:00 Aston Villa – Everton (Tv: Spíler 1)
17:30 West Ham United – Chelsea (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Crystal Palace – Arsenal (Tv: Match 4)