Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négy hónap után lemondott az Independiente edzője – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Independiente rutinos trénere az elmúlt hétvégi vereség után lemondott posztjáról…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az Independiente vezetőedzője, Ricardo Zielinski bejelentette lemondását azt követően, hogy a csapat 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Colón ellen a Copa de la Liga Profesional első fordulójában.

A rutinos szakvezető az áprilisi kinevezése óta mindössze 18 mérkőzésen irányította a csapatot, amely az előző bajnoki kiírásban a 28 csapatos mezőny 24. helyén végzett. Zielinski vezetésével a csapat javítani tudott helyzetén, hiszen hat meccset megnyertek vele négy döntetlen és nyolc vereség mellett.

A 63 éves lengyel származású szakember 1994 óta tartó edzői pályafutása során sokáig kizárólag alacsonyabb osztályú csapatokat irányított. Zielinski 2011 és 2016 között a Belgrano trénereként tette le először igazán a névjegyét, melyet követően 2017-től 2021-ig az Atlético Tucumánnál töltött el ugyancsak egy hosszabb időszakot. Legutóbbi megbízatása előtt 2021 elejétől 2022 októberéig az Estudiantes La Plata kispadján tevékenykedett, idén év elején az uruguayi Nacional vezetését vette át, ám mindössze nyolc meccs után megköszönték a munkáját.

Az argentin sajtó szerint Alexander Medina volt az első számú jelölt a posztra, a Talleres Córdoba és a Vélez Sarsfield egykori edzője azonban visszautasította a megkeresést. Zielinski utódja vélhetően a csapatot már korábban irányító Lucas Pusineri, valamint Carlos Tévez és Walter Erviti közül kerülhet ki.

A Rojo a hétfői napon bejelentette, hogy Pablo Cavallero sportigazgató is távozik a posztjáról.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!