Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A németek világbajnoka a labdarúgás legalattomosabb karakterének nevezte Neymart

Miután Neymar az Al-Hilal csapatához szerződött, a brazil klasszis klubváltása megosztotta a labdarúgás világát…

(Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images)

Az NSZK színeiben 1974-ben világbajnoki címet nyerő Paul Breitner örömmel fogadta, hogy Neymar eligazolt Európából, és kíméletlenül szidta a brazil játékost a Bayerischer Rundfunknak tett nyilatkozatában:

“Köszönöm, kedves szaúdiak, hogy megvásároltátok Neymart, aki az egyik legalattomosabb játékos ezen a bolygón. Egy színész, aki csak dobálja magát. Nagyon alattomos karakter. Szóval még egyszer köszönöm, hogy nem kell továbbra is elviselnünk őt.”

Mint ismeretes, a brazil klasszis neve nem szerepelt többé a PSG terveiben, az új edző Luis Enrique a létszámfeletti játékosok közé nevezte őt, így a párizsi klub az átigazolási időszak végéig szeretne túladni az egykori világrekord igazoláson. Neymar annak idején 2017-ben 222 millió euróért cserébe szerződött a Barcelonától a francia fővárosi csapathoz.

A 31 éves támadó azóta minden sorozatot figyelembe véve 173 mérkőzésen 118 gólt szerzett a PSG színeiben, azonban szinte minden szezonban szép számmal hagy ki mérkőzéseket kisebb-nagyobb sérülésekből kifolyólag. Neymart tavasszal bokasérülése miatt kellett megoperálni, amely következtében idő előtt befejezte a szezont.

Neymar megérkezett az új csapatához, azonban sérülés miatt bizonytalan ideig nem állhat az Al-Hilal rendelkezésére.